Slučaj koji je sablaznio regiju

Dignuta optužnica za ubojstvo dvogodišnje Danke. Tijelo nikad nije nađeno: ‘Samo želim znati gdje je…’

P. N.

Screenshot Facebook

Screenshot Facebook

Tužiteljstvo traži doživotni zatvor za obojicu optuženih



Više javno tužiteljstvo u Zaječaru podiglo je danas optužnicu protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića zbog teškog ubojstva dvogodišnje Danke Ilić 26. ožujka ove godine.


“Više javno tužiteljstvo u Zaječaru dana 24. rujna 2024. godine je podiglo optužnicu protiv okrivljenog Dejana Dragijevića, iz sela Zlot i okrivljenog Srđana Jankovića iz sela Luka, grad Bor, zbog kaznenog djela teško ubojstvo i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića za kazneno djelo neprijavljena kaznenog djela i kaznenog djela pomoći počinitelju. Prijedlog je da se okrivljenima produži pritvor od strane Višeg suda u Zaječaru”, navodi se u priopćenju, prenosi Kurir.


Tužiteljstvo traži doživotni zatvor za obojicu optuženih. Takođe, traži produženje pritvora. Sva dokumentacija je predana Višem sudu u Zaječaru.




Optužnica se temelji na njihovim priznanjima koja su data uz nazočnost odvjetnika, iako su naknadno obojica sve negirali.


“Temelji se na mnogobrojnim dokazima koje smo skupljali pola godine, počevši od toga da su samo oni bili na mjestu zločina, preko vještačenja kamera, izjava svjedoka i drugih dokaza. Višem sudu je predana sva papirologija, oni će odlučiti o njihovoj kazni, a nadamo se da će obojicu proglasiti krivim za teško ubojstvo”, navode neslužbeno u tužiteljstvu.


Podizanje optužnice je komentirala i Dankina majka Ivana.


“Vjerujem da su tužiteljstvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podignuli bez dokaza. Znamo što smo sve davali na vještačenje i što su uzimali od ove dvojice. Svi su zaboravili što su njih dvojica rekla kada se pojavila snimka iz Beča. Rekli su “brate, izvukli smo se”, rekla je Ivana za Kurir.


Kaže da je jedino što želi znati – gdje joj je dijete.


“Što god da je, ako je i ono najgore, ja samo želim znati gdje mi je dijete, da imam gdje da mu odem zapaliti svijeću”, rekla je.


Kaže da mnogi i dalje nju krive za nestanak Danke.


“Jedna žena, mislim da je porijeklom iz Zlota, koja se druži s Dragijevićevim ocem Radetom govori da sam ja u dogovoru s državom učinila nešto djetetu. Govori da je moje dijete u Nemačkoj. Strašne stvari piše za nas. Brinem se za svoju sigurnost, svi znaju gdje živimo, gdje su nam vrata”, rekla je uplašeno Ivana.