Dokumentarno-zabavni serijal "Planine"

Janko Popović Volarić u Gorskom kotaru, a Jelena Lopatić na Grobničkim Alpama

Ivana Kocijan

Janko Popović Volarić sa sinom Davidom Rihtarom Popovićem (lijevo), Foto: HRT

Janko Popović Volarić sa sinom Davidom Rihtarom Popovićem (lijevo), Foto: HRT

Kazališna redateljica Dora Ruždjak Podolski mir pronalazi u šumama Žumberačkog gorja, a slavni rukometaš Petar Metličić, nakon svjetske karijere vraća se svojim korijenima i svom otoku Braču



 Sljedećeg tjedna u program HRT-a stiže druga sezona dokumentarno-zabavnog serijala »Planine«, u kojoj će gosti biti poznati umjetnici, sportaši, novinari.


– S novinarkom Hrvatske televizije Zrinkom Grancarić odlazimo na južni Velebit, s glumcem Vedranom Mlikotom penjemo se na planinu kraj koje je odrastao, iz Zagvozda idemo na njegovo Biokovo.


Naši su gosti i riječka glumica Jelena Lopatić, koja nam otkriva manje poznate Grobničke Alpe, a njezin kolega, glumac Janko Popović Volarić, zaljubljenik u Gorski kotar, sa svojim sinom odlazi na Bijele stijene i Bjelolasicu.




Kazališna redateljica Dora Ruždjak Podolski mir pronalazi u šumama Žumberačkog gorja, a slavni rukometaš, osvajač olimpijskog zlata Petar Metličić, nakon svjetske karijere vraća se svojim korijenima i svom otoku Braču – otkrila je Nataša Kraljević Kolbas, koja je uz Maju Tokić autorica projekta.


U prvoj epizodi, koja je na rasporedu u srijedu, 2. listopada u 21.15 na HTV1 Janko Popović Volarić sa sinom Davidom odlazi u Gorski kotar. Janko je već iskusan planinar, a njegov sin David tek otkriva planine.


Vidjet ćemo što su doživjeli penjući se po Bjelolasici i Bijelim stijenama, tko je spretniji, a tko izdržljiviji i što su otkrili jedno o drugome.


Također, saznat ćemo kako ih planina zbližava i zašto se baš u tišini planina bolje čuju i razumiju.


Autorice serijala i scenaristice su: Nataša Kraljević Kolbas i Maja Tokić, redateljica je Maja Tokić, montažer Igor Roksandić, snimatelji Miran Krčadinac Flock, Marjan Živić, snimatelj dronom Mario Maslov, tonski snimatelj Saša Rajković, a producentica: Ana-Marija Validžić.