Oprez u Maksimiru

Velimir Zajec i suradnici ne žele brza i instant rješenja u izboru novog kormilara Dinama

Davor Petrović

Velimir Zajec/Foto PIXSELL

Velimir Zajec/Foto PIXSELL

Modrima je, između ostalih, ponuđen Paul Le Guen, trofejni francuski stručnjak koji je slobodan od lipnja 2022., kada je napustio Le Havre



ZAGREB   Nakon uvjerljivog poraza na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici oko Dinama se uskovitlala opća histerija, praćena zaključkom da odgovorni iz Maksimirske 128 moraju praktički odmah imenovati novog trenera koji će u najkraćem mogućem roku dati snažan impuls posrnuloj momčadi. Za razliku od većine simpatizera i navijača, Velimir Zajec i njegovi najbliži suradnici su ostali prisebni i nisu išli lomiti preko koljena zbog jednog ružnog rezultata koji se neće promijeniti sve da u modri tabor nekim čudom ovog trena stigne Pep Guardiola.


Umjesto instant rješenja kojim bi se smirila zajapurena javnost sklona Dinamu, čelnici kluba u ponedjeljak su se iz svojih kancelarija spustili u svlačionicu prije treninga i razgovarli s igračima. Zapravo, lako je pretpostaviti da to nije bio klasični dijalog. Članovi najužeg vodstva Dinama, predvođeni Zajecom, igračima su dali podršku, a usput su im objasnili da moraju biti svjesni činjenice da modri dres sa sobom nosi i određenu odgovornost. Osim toga, objašnjeno im je da se prošli tjedan ni slučajo ne smije ponoviti.


Srećom po sve iz Maksimirske 128, takav scenarij graniči sa znanstvenom fantastikom. Naime, ovaj tjedan Dinamu donosi gostovanje kod Banjola u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog kupa te prvenstveni dvoboj s Lokomotivom u Maksimiru. U ovom trenutku je sigurno da će prvu utakmicu voditi Sandro Perković, donedavni prvi asistent Sergeja Jakirovića, koji trenutno ima status vršitelja dužnosti trenera.




Uz dužno poštovanje prema Banjolama, šesnaestina finala Kupa morala bi predstavljati formalnost za klub koji čini nešto manje od trećina vrijednosti SuperSport HNL-a i ove sezone igra u Ligi prvaka. Zapravo, barem za sada, nastupa, a ne igra. U svakom slučaju, čak i u ovom trenutku, dok modru momčad trese gadna kriza, nepovoljan rezultat na gostovanju kod Banjola ne bi smio doći u obzir ni pod razno.


Takav raspored utakmica je odgovornima iz Maksimirske 128 dao dovoljno vremena za finiširanje razgovora s potencijalnim kandidatima za trenera. Prema dostupnim informacijama iz kluba, Zajec i članovi Uprave su blizu odluke koju će donijeti uz pomoć Marka Marića. Naime, on, kao sportski direktor, ima iznimno aktivnu ulogu u komunikaciji sa stručnjacima koje bi Dinamovi čelnici voljeli vidjeti na čelu svlačionice svoje udarne momčadi.


Kuloari bliski Maksimirskoj 128 tvrde da su u igri još uvijek uglavnom kandidati čija imena su proteklih dana kolala medijima, s time da Nenad Bjelica više nije opcija. Modrima je također, između ostalih, ponuđen Paul Le Guen, trofejni francuski stručnjak koji slobodan od lipnja 2022., kada je napustio Le Havre. Kako sada stvari stoje, sve opcije će biti otvorene još barem dan ili dva.