Napokon

Konačno riješena koncesija. Inina pumpa za opskrbu plovila u Crikvenici opet počela s radom

Robert Šimonović

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



CRIKVENICA – Agregati za opskrbu plovila u Crikvenici počeli su s radom. Službenu potvrdu dobili smo iz Ine, koja ističe da je maloprodajno mjesto Crikvenica-obala s prodajom goriva i za plovila počelo od ponedjeljka 16. rujna.


Radno vrijeme navedenog maloprodajnog mjesta je od ponedjeljka do subote između 7 i 19 sati, a nedjeljom i u dane blagdana između 7 i 13 sati.


Podsjetimo, dio Inine pumpe za opskrbu plovila bio je zatvoren osam mjeseci zbog neriješene koncesije. Benzinska postaja uslijed donesenih izmjena prostornog plana iz 2017. godine izuzeta je iz lučkog područja te svrstana u obuhvat buduće marine, koja do danas nije izgrađena. U prijevodu to znači da je sporna Inina postaja na obali od 2017. godine, pa sve do početka ove godine, poslovala bez koncesije. Iako su nautičari u srcu sezone ostali bez mogućnosti opskrbe svojih plovila, veseli da je nakon više godina pronađeno rješenje.




Naime, Vlada Republike Hrvatske 13. lipnja donijela je odluku prema kojoj je odlučila Ini dati koncesije za korištenje benzinskih postaja na pomorskom dobru.