Teške krađe

Konačno “dolijao” okorjeli kradljivac. Djela koja mu se stavljaju na teret činio proteklih 6 godina

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Policijski službenici su uhitili 41-godišnjaka te je uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu



Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je u razdoblju od rujna 2018. do rujna 2024. godine počinio sedam kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe, od čega je jednu tešku krađu počinio zajedno s 44-godišnjakom.


Muškarca se sumnjiči da je u navedenom periodu u pet navrata, od čega jednom s 44-godišnjakom, provalio u ugostiteljski objekt na Puntiželi te otuđio novac, tehničku opremu, alkoholna pića i druge predmete, a u ožujku 2022. godine iz istog objekta otuđio je i drvenu ogradu.


Navedenim dijelima vlasniku je pričinio materijalnu štetu od više tisuća eura.




Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je u kolovozu 2023. godine osumnjičeni provalio u vjerski objekt na području Valbandonu iz kojeg je otuđio razne predmete za obavljanje misnog obreda.


Također ga se sumnjiči da je početkom kolovoza ove godine na području Valbandonu provalio u skladište iz kojeg je otuđio razne namirnice, pića i uredski inventar, čime je oštetio pravnu osobu iz Zagreba za nekoliko tisuća eura.


Policijski službenici su uhitili 41-godišnjaka te je uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.