Vikend u PGŽ-u

Dogodila se 41 prometna nesreća u kojima su četiri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Najveća koncentracija od 2,11 promila evidentirana je noćas u Viškovu



Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano ukupno 199 prometnih prekršaja.


Od tog broja 38 se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, sedam na nepropisno korištenje mobitela u vožnji, šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i isti broj prekršaja upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom te dva prekršaja prekoračenja brzine i dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava.


Osim navedenih, evidentiran je i jedan prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme zabrane, kao i ostalih 137 prekršaja.




Najveća brzina od 65 km/h evidentirana je u petak, 20. rujna na području Čabra. Navedena brzina izmjerena je laserskim uređajem u 12.15 sati kada se osobno vozilo, delničkih registracijskih oznaka kretalo u mjestu Gerovo gdje je ograničenje kretanja određeno na 50 km/h.


U prekršajnom postupku vozač je sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.


Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 112 alkotestiranih vozača šest ih je bio pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2,11 promila evidentirana je noćas, poslije pola noći u Viškovu, 37-godišnjem hrvatskom državljaninu.


Spomenutog vozača zaustavila je prometna policija dok je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka.


Odmah je izdvojen iz prometa te zbog počinjenog prekršaja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.


Protiv 37-godišnjeg vozača podnesen je optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 1.320 eura.


Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 0,51 i 1,0 promila zabilježene kod tri vozača, dva u kategoriji između 1,01 do 1,50, a jedan vozač s koncentracijom od 1,51 i više.


Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirana je i 41 prometna nesreća u kojima su četiri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno.