Dvojbene odluke

Ostaje nejasno zašto se trener Orijenta na Kantridi oslonio na neprovjerene i igrače van forme

Ivan Volarić

Alen Šušnić/Foto M. ĐEKIĆ

Alen Šušnić/Foto M. ĐEKIĆ

Taman kada se činilo da je Orijentova momčad prodisala i krenula prema gore, uslijedilo je grubo prizemljenje



RIJEKA U utrobi stadiona Kantrida nakon prvoligaškog derbija susjeda vladala je idila. Barem u onom domaćem dijelu. U gostujućim redovima se pak ponovo osjetila doza zabrinutosti. Taman kada se činilo da je Orijentova momčad prodisala i krenula prema gore, uslijedilo je grubo prizemljenje.


Alen Šušnić doživio je na Kantridi prvi poraz na klupi Orijenta u vjerojatno najslabijoj utakmici Krimejčana ove sezone. Ostalo je pomalo nejasno zbog čega je novi trener Orijenta napravio toliko promjena u momčadi, posebno u napadačkom dijelu, koji je vrlo solidno djelovao u prethodnim utakmicama. Previše igrača van natjecateljskog ritma i van forme (Milanović, Faal) ili pak neprovjerenih mogućnosti (Siring Li) počelo je utakmicu da se ne bi poremetila kompaktnost i organizacija u igri Orijenta.


Iskusna momčad Opatije to je iskoristila. Možda se trener Orijenta ipak trebao osloniti na igrače koji su u određenom natjecateljskom ritmu, a nisu u posljednje vrijeme sakupili punu minutažu pa sigurno kod njih nema nagomilanog umora (Zrilić, Galešić, Medojević, Švrljuga…). Na koncu ti igrači su pružili vrlo solidne partiture u posljednjim utakmicama i svojim učinkom pridonijeli pozitivnim rezultatima Crvenih.




Na sve to nadovezao se i objektivni hendikep, izostanak kapetana Marija Tadejevića (vjenčanje) za kojega nakon odlaska Dominika Mulca na Krimeji nemaju pripremljenu zamjenu. Daroviti Adriano Milanović je daleko od svojih najboljih partija u dresu Orijenta, a Domagoj Prpić još nije dobio pravu priliku pokazati što može i zna u višem rangu natjecanja.


– Morali smo mijenjati s obzirom na mikrociklus od tri utakmice u sedam dana. Tražili smo svježu energiju s novim igračima, ponekad to upali, a ponekad ne. Opatija je zasluženo pobijedila – rekao je trener Krimejčana nakon poraza koji neće biti tako bolan ako na Krimeji adekvatno reagiraju iduće subote kada stiže Rudeš.