Proslava generacije 1973./1974.

Opatijski učenici nekadašnjeg 8. c sastali se pola stoljeća od kraja osnovne škole

Aleksandra Kućel Ilić

Bivši školarci iz 8.c razreda OŠ u Opatiji / Foto D. KURTI

Bivši školarci iz 8.c razreda OŠ u Opatiji / Foto D. KURTI



OPATIJA  Učenici tadašnjeg 8.c razreda OŠ »Rikard Katalinić Jeretov« iz Opatije obilježili su 50 godina od završetka osnovnoškolskog obrazovanja. Riječ je o generaciji 1973./1974., a svoj su jubilej proslavili večerom u restoranu Fortica u Kastvu. Bili su među onima koji su u peti razred osnovne škole krenuli u novootvorenu zgradu, tzv. »novu školu« koja je u to vrijeme nosila ime OŠ »Ljubomir Mrakovčić«. Razrednica im je bila Gordana Hrabrić uz koju su proveli četiri vesele godine.


Proslavi su se odazvali Doris Andrejević-Kadmen, Olivera Benčinić-Tomičić, Vesna Golojka-Barak, Nada Gradišnik-Klemenc, Silvija Kilibarda, Franjo Kusec, Valter Perkavac, Božica Perše-Beriša, Vojko Perše, Rajko Pupovac, Vida Ravnić-Brozović, Mladen Žigulić, Mladen Sinožić, Helga Sturm-Kumrić i Dolores Turak.


Fešti nisu bili nazočni Branka Andrejević, Gabrijel Međeši, Željko Pauković, Nirvana Sušanj, Nevesin Širola i Krešimir Lončarica, a bivši učenici su se prisjetili i prerano preminulih kolega Ljubice Depikolozvane i Miloša Sandalja.