Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta poraženi u Trogiru, Riječani su posustali u završnici utakmice

Igor Duvnjak

Dražen Ogurlić/Foto V- KARUZA

Dražen Ogurlić/Foto V- KARUZA

Gosti su držali korak do samog finiša, ali kako je obrana u nastavku često bila porozna Zamet je na koncu pokleknuo

Trogir – Zamet 32:28




RIJEKA  Utakmica 3. kola A grupe Premijerlige rukometaša Trogir – Zamet 32:28 (14:14). Dvorana u Trogiru.


TROGIR: Olić, Peran, Luketin 3, Pavela, Vrgoč, Radnić 2, Piteša 6, Drnasin, Špika, Krišto, Vulić 4 (4), Mađerić 3, Vranješ, Grbavac 6, Bradarić-Šljujo 7, Papić 1.


ZAMET: Zena, Černeka 3, Vučko 1, Ogurlić 3, Markota, Tomljanović 3 (1), Mrakovčić 3 (1), Viskić, Srdoč, Kezić 3, Ćosić, Pikec 5, Marković, Klanac, Lencović 6, Perkov 1.




Isključenja: Trogir 6, Zamet 4 minute. Sedmerci: Trogir 4 (4), Zamet 3 (2).


Rukometaši Zameta vratili su se praznih ruku s gostovanja u Trogiru na kojem je domaćin slavio 32:28. Gosti su držali korak do samog finiša, ali kako je obrana u nastavku često bila porozna Zamet je na koncu pokleknuo.


U prvom dijelu trogirskog nadmetanja gosti iz Rijeke dostigli su zenit u prvoj trećini prvog dijela igre kada su Zamećani uspijevali akumulirati tri gola prednosti. U prvom navratu Dražen Ogurlić, Marko Pikec i Dario Černeka su ih odmaknuli na 5:2 u 9. minuti, a tri minute potom Ogurlić je i strijelac za 7:4. Dalmatinska momčad je, međutim, znala reagirati i dočekati svoje minute. Bradarić-Šljujo je u 18. minuti poravnao na 7:7 a Piteša ubrzo pogodio za 8:7 u dugoj trogirskoj seriji čak 4:0. Najavio je samo vožnju na usporednim kolosjecima u kojima su konkurenti jurili paralelno uz minimalna odvajanja Trogira. Bilo je tako sve do odlaska u svlačionicu uoči kojeg je gostujući bek Luka Mrakovčić poentirao za osmo izjednačenje – 14;14.


Ovaj se ponovio na otvorenju nastavka, pridružio se i Tin Tomljanović, no Trogirani opet nisu dozvolili odvajanje. Ekipe su samo nastavljale rat živaca sa već sedam izjednačenja u desetak minuta a u 42. minuti Piteša je domaćinima donio prednost 23:21. Dalmatinci su tom prednošću dočekali i posljednju četvrtinu igre, u 47. minuti su zaprijetili i sa 27:24. Pikec, Čerrneka i Kezić su ekspresno izbrisali minus, za tri minute je bilo  27:27. Zamećani se, međutim, nisu znali i mogli obraniti. Grbavac i Vulić su pet minuta do kraja Trogirane odmakli na 30:28. Riječani su došli u rezultatsku i vremensku stisku, tri minute do kraja pozvali su time out, ali spasa nije bilo, poslije čak 19 izjednačenja domaćini su slavili.



Tablice omogućuje Sofascore