Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta večeras u domaćoj premijeri dočekuju Trešnjevku: “Nastaviti niz pobjeda”

Igor Duvnjak

Ana Debelić Šestan, Stefani Troskot, Josip Štokić i Iva Lesjak/Foto ŽRK Zamet

Ana Debelić Šestan, Stefani Troskot, Josip Štokić i Iva Lesjak/Foto ŽRK Zamet

Očekujem da ćemo nastaviti s pobjedama i djelovati još bolje no u Dugom Selu - nada se Stefani Troskot



RIJEKA Rukometašice Zameta u sjeni rukometaša, istoimenog gradskoj premijerligaša, tiho ali uspješno odgovaraju na prva pitanja dugotrajnog testa kao što je hrvatsko prvoligaško natjecanje. Uoči domaće večerašnje domaće premijere s Trešnjevkom, čiji početak u 20 sati, asocira na onu poruku iz starog šlagera »ko nekad u osam«, održana je klupska konferencija za medije. Nastupili su agilna predsjednica Iva Lesjak, uspješni senjski trener Josip Štokić, a igračke »jake snage« zastupali su Stefani Troskot i Ana Debelić Šestan. Generator dobrog raspoloženja su puni pogoci na startu, pobjede u Zelini i Dugom Selu koji su Riječanke smjestili u poker ekipa s maksimalnim učinkom.


– Jako dobro smo otvorili sezonu sa četiri boda na gostovanjima, bilo bi lijepo nastaviti seriju i na domaćem parketu – poželjela je Iva Lesjak, zadovoljna aktualnim klopskim trenutkom. – Napredujemo u igračkom kadru i u radu s mlađim dobnim skupinama. Želimo stvoriti poticajno okruženje da se naše rukometašice mogu razvijati i napredovati. Uz ino, klub se uključio u projekt Hrvatskog rukometnog saveza za djecu vrtićkog uzrasta – Vrtko. Tijekom mjeseca imat ćemo Dane otvorenih vrata da se ona najmlađa djeca upoznaju s rukometom i da zainteresirane dođu u klub.


Zalet


Trener Štokić je uspio iskombinirati pripreme u kojima iz raznih razloga ekipa nikad nije bila kompletna te pogoditi dobitnu kombinaciju na startu.




– Znali smo da su nam prva, dva tri kola skoro pa ključna da uhvatimo zalet za ostatak sezone. Znali smo da imamo šansu na ovim gostovanjima, na svu sreću smo je iskoristili unatoč naših problema u proteklih 10-15 dana. Današnji gost Trešnjevka se sada vratila u Prvu ligu, ekipa su s kojom možemo igrati. Bilo bi stvarno fantastično da s tri pobjede otvorimo prvenstvo. Onda bismo drugačije mogli planirati nastavak, odmaknuvši se od ekipa koje se bore za ostanak. Ali vjerujem da će igračice iz kola u kolo podizati formu i prikazivati bolju igru.


Rast


Stefani Troskot i suigračice, kao uostalom i trener, nada se još boljim idanjima Zamećanki.


– Raspored nam je išao na ruku, ove dvije pobjede daju nam psihološku prednost. Kada se tako krene, automatski je lakše trenirati i čekati iduće suparnice. Inače, bilo nam je jako teško saznanje da moramo pobijediti onu prvu utakmicu. Uspjele smo, a nismo pokazale najbolje od sebe, već u idućoj smo puno bolje djelovale. Nadam se slijedu tog našeg linearnog porasta. Očekujem da ćemo u nastaviti s pobjedama i djelovati još bolje no u Dugom Selu.


Ana Debelić Šestan puše na hladno očekujući tešku utakmicu.


– Trešnjevka je iskusna ekipa s igračicama koje su već igrale u Prvoj ligi. Mislim da će utakmica biti vrlo teška i neizvjesna. Dat ćemo sve od sebe da nastavimo taj niz od dviju pobjeda, nadam se sada u trećoj. Želimo što više navijača da nam pomognu u tome