SuperSport HNL

Mladen Devetak poziva navijače na večerašnji susret s vrlo dobrim Šibenčanima: “Sjajno je igrati na Rujevici”

Denis Frančišković

Mladen Devetak/V. KARUZA

Mladen Devetak/V. KARUZA

Sjećam se kad sam dolazio tu u dresu Istre, prvih 20 minuta ne znaš što te je snašlo, ha, ha... - kaže Mladen Devetak



RIJEKA   Bijeli s Rujevice večeras otvaraju novo poglavlje. Loše europske izvedbe ublažila su jako dobra izdanja u HNL-u uoči stanke, četiri boda iz utakmica s Dinamom i Goricom, uz samo jedan primljeni gol, te u konačnici penjanje na vrh ljestvice, donijeli su zrake optimizma koje su probile olovne oblake iznad Rujevice nakon Ljubljane. Psihološki bilo je to itekako važnu za uzdrmanu riječku momčad koja se brzo »restirala« i opet istaknula visoku kandidaturu na domaćoj sceni.


Na Rujevici kao da su znali da će Europa ostaviti traga na Dinamu, otkinuli su mu vrijedan bod, a Bijelima je išlo u prilog i neočekivano slavlje Hajduka u derbiju u Maksimiru, poglavito kada se zna da Splićane odmah ugošćuju nakon sastava sa Šubićevca.


U trenu igračima Radomira Đalovića također se pomalo neočekivano ukazala prigoda da već na startu prvenstva učvrste lidersku poziciju. Iako će mnogi reći da je teže braniti nego loviti i osvajati, Riječani su spremni na taj scenarij. Momčad je uhvatila ritam, djeluje opet kompaktno, čeka se samo bolja realizacija nakon odlaska Ivanovića. Za novog šefa struke dobro je što je i momčad kompletna, nema »žutice« ni ozljeda, upitan je tek nastup veznjaka Dejana Petroviča.


Pulska veza




Mladen Devetak također je posljednjih dana vukao manju ozljedu, ali on bi trebao biti spreman za važnu borbu za bodove. Bruno Goda se vratio u Kupu na svoje radno mjesto, ali dojam je da su u ovom trenutku za startni sastav na lijevom beku ipak u prednosti i Devetak i drugi Bruno – Bogojević.


– Šibenik je dobra, čvrsta i agresivna momčad. dobro su startali u prvenstvu, no igramo doma i trebamo ući u utakmicu kao i protiv Dinama – kaže Devetak. – Ako pristup bude pravi, ne bi trebalo biti puno problema. Dolazak u Rijeku? Odlično sam se snašao, svi su me dobro prihvatili. Brzo sam se uklopio u novi sustav rada. Sve je pozitivno.


Devetak je prošlu sezonu odradio u Istri 1961 kao posuđeni igrač Palerma. Na Rujevicu je došao već kad se Rijeka borila za Europu, nije prošao pripreme s ostatkom momčadi. Vrlo brzo je dobio šansu.


– Ostaje žal za Europom, a u prvenstvo smo po meni ušli odlično. Primili smo samo jedan gol, dvaput remizirali uz ostatak pobjeda i treba samo tako nastaviti. Svaka sljedeća utakmica je najvažnija.


Mladen je prošle sezone vidio i osjetio moć Rijeke. Ove sezone letvica nije spuštena kad su u pitanju klupski ciljevi u oba domaća natjecanja.


– Ciljamo visoko i ove sezone. Tek je počelo prvenstvo koje se dobija i na »malim« utakmicama. Hajduk je dobra momčad, Dinamo također, uostalom igraju Ligu prvaka.


Uz Devetka, na Rujevici je i Ante Majstorović, također donedavni igrač Istre 1961. Branič velikog iskustva. Istarska veza na Kvarneru zasada dobro štima…


– Ante je došao malo ranije i obojica smo se dobro uklopili. Svi mi se znamo manje-više. Ligu poznajem dobro, Šibenik je tek ušao i mala je nepoznanica. No, ovo što sam pogledao vidio sam da su kompaktna momčad. Očekuje nas stvarno teška utakmica – tvrdi prinova Bijelih.


Istra i Palermo


Istra 1961 i Palermo bivše su postaje koje se i dalje prate od strane Devetka. Puljani žele zadržati stabilnost, Palermo je na startu u sredini ljestvice Serie B.


– Treće kolo igrali smo protiv Puljana i našao sam se na drugoj strani. Bilo mi je drago, no sada sam u Rijeci i gledam sve za boljitak mog kluba. Istrijani djeluju dobro, ostao je Tramezzani za kojeg znam kako radi i posložio ih je jako dobro. Rade naporno koliko čujem i želim im sreću. Pratim i Palermo, ostao sam u kontaktu s nekolicinom igrača. I njima želim sve najbolje…


Za mjesto lijevog beka sada konkuriraju čak četiri igrača. Uvijek je to bila deficitarna pozicija za većinu momčadi, no Rijeka se tu dobro popunila.


– Svi se odlično slažemo i dobro treniramo, a trener odlučuje. Najvažnije je da dajemo sto posto i na treningu kako bismo zaoštrili konkurenciju.


Navijači su osjetili dobru vibru u momčadi i solidno ispunili središnju tribinu u šesnaestini finala Kupa. I večeras bi trebali biti forte Bijelih


– Fenomenalan je osjećaj igrati na Rujevici budući da su navijači odmah blizu travnjaka. Pozivam im da dođu i danas u što većem broju. Rujevica je specifična za goste, sjećam se kad sam dolazio tu u dresu Istre, prvih 20 minuta ne znaš što te je snašlo, ha, ha… – zaključuje Devetak.



Tablice omogućuje Sofascore