Veznom igraču, koji je ovaj mjesec napunio 39 godina, to je bila druga prvenstvena utakmica zaredom koju je odigrao od početka do kraja.




“Odigrali smo dobru utakmicu, napose u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu nismo uspijevali zabiti gol premda smo stvarali prilike”, rekao je Modrić na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.


Prvo poluvrijeme završilo je 0-0, a gosti iz Katalonije poveli su autogolom Realovog vratara Courtiosa u 54. minuti. Modrić je rekao kako njega i suigrače to nije pokolebalo nego su “nastavili igrati”.


Preokret i četvrtu pobjedu u šest odigranih kola donijeli su branič Carvajal u 58. minuti, te napadači Rodrygo u 75., Vinicius Junior u 78. i Mbappe u 90.minuti.


“To su svjetske zvijezde, sretni smo što ih imamo u ekipi. Igraju dobro, ali svi zajedno možemo i bolje”, rekao je Modrić.


“Ova utakmica će nam unijeti samopouzdanje kako bismo napredovali”, dodao je hrvatski igrač s brojem 10 na leđima.


Real Madridu, lanjskom osvajaču španjolskog prvenstva, to je bila 38 utakmica zaredom bez poraza.


“To puno govori o nama, o našem karakteru, kvaliteti i predanosti, ali je potrebno nastaviti tako. Svatko od nas je spreman kada dođe trenutak da zaigra”, izjavio je Modrić.


On je nastupio u svih osam utakmica ove sezone, u što su uključena i dva susreta u europskim natjecanjima, ulazeći uglavnom s klupe za pričuve.


Realov trener Carlo Ancelotti rekao je na konferenciji za medije da Modrić “daje sigurnost u igri”. “Uvijek igra na maksimalnoj razini”, izjavio je Talijan.


Real Madrid ove sezone još nije izgubio, a neriješeno je odigrao u gostima kod Mallorce (1-1) i Las Palmasa (1-1).