HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

Predstavljamo platformu Stories – Experience Premium Croatia, za iskustva koja aktiviraju sva osjetila

Ana Braškić

Foto: Promo

Foto: Promo

Pridruživanje zajednici premium turizma može donijeti mnoge koristi tvrtkama koje žele unaprijediti svoje poslovanje i profilirati se kao premium brandovi, a ključni benefiti su promocija u zemlji i inozemstvu



U današnjem turizmu posjet vrhunskom restoranu postaje više od obroka – premium gostu on predstavlja trenutak opuštanja i istinskog uživanja, iskustvo koje aktivira sva osjetila.


Premium restorani su mjesta gdje se spajaju kultura, lokalni okusi i vrhunska usluga. Gostima pružaju priliku da autentično dožive destinacije. U svijetu gdje je svaki trenutak dragocjen, luksuzna gastronomija omogućuje onaj posebni doživljaj koji je u srži premium turizma.


Gostima koji očekuju samo najbolje, platforma Hrvatske gospodarske komore Stories – Experience Premium Croatia pruža pažljivo odabranu selekciju premium sadržaja i usluga.




Pomaže tako gostima da otkriju destinacije koje utjelovljuju izvrsnost. Predstavlja među ostalima najbolje što Hrvatska nudi od hotela i restorana pa gostu svaki obrok može postati priča koja se dijeli. Primjeri su kvarnerski restorani Nobilion i Navis kao veliki ambasadori premium turističke ponude Hrvatske.


Turizam na Kvarneru sve više postaje sinonim za premium ponudu.


Smješten između Jadranskog mora i planina privlači goste koji traže sofisticirana i jedinstvena iskustva, nudi ravnotežu prirodne ljepote, kulturne baštine i vrhunskih usluga, a premium hoteli i restorani postali su standard za putnike željne doživljaja na visokoj razini.


Autentičnost i kvaliteta


Restoran Nobilion, smješten je u malom mjestu Ika pokraj Opatije u sklopu luksuznog hotela Ikador, utočište je za ljubitelje vrhunske gastronomije. Priklonjen modernoj mediteranskoj kuhinji, Nobilion u svojoj viziji spaja bogato gastro-enološko naslijeđe regije u kojoj se nalazi s modernim tehnikama pripreme jela.


Nobilion živi autentičnost i kvalitetu. Jela su nadahnuta lokalnim namirnicama i receptima, ali uz suvremeni twist koji ih čini jedinstvenima. Vinska karta ističe zaboravljene, autentične i nekonvencionalne sorte, s naglaskom na vina proizvedena tradicionalnim metodama.


– Vizija našeg restorana Nobilion oduvijek je bila spojiti bogatu tradiciju regije u kojoj se nalazimo s postulatima moderne gastronomije, kako bi gostima približili sve šarmantne raznolikosti ne samo Kvarnera, već i cijele Hrvatske.


U toj smo misiji postali vjerni ambasador domaće gastronomije, a tu će nam sada svakako pomoći i učlanjenje u platformu Stories, kazao je Roko Palmic, direktor hotela Ikador.


Kombinacija jedinstvenog gastronomskog koncepta i ugodnog ambijenta hotela Ikador zaokružena je vrhunskom razinom usluge za koju jamče rigorozni standardi članstva u prestižnoj asocijaciji Leading Hotels of the World.


Poseban šarm Nobilionu daju dodatni sadržaji koji upotpunjuju samo gastronomsko iskustvo. U sklopu restorana nalazi se i jedinstven u svijetu Riva Privée Chef’s Table – privatni prostor dizajniran od strane prestižnog talijanskog brodograditelja Riva Yachts, gdje se svakom gostu posvećuje posebna pažnja u kreiranju nezaboravne večere.


Uz to, Edgar Cigar Bar nudi sofisticiran prostor za uživanje u vrhunskim cigarama i pićima.


– Naša posvećenost izvrsnosti prepoznata je i kroz brojne nagrade, uključujući tri toke prestižnog vodiča Gault Millau te tri vilice uglednog austrijskog vodiča Falstaff.


Naglasio bih i prestižnu nagradu za Jedinstveni gastronomski doživljaj 2022. godine koju smo dobili za svoj originalni gurmanski event Tastes of Kvarner, izjavio je Palmic.


Nobilion nije samo restoran, već mjesto u jednom od najljepših kutaka Jadrana gdje se tradicija i moderna kuhinja stapaju u neponovljiv gastronomski doživljaj.



Poseban šarm Nobilionu daju dodatni sadržaji

Pažljivo osmišljen jelovnik


U ovom kutku Jadrana premium ponudu čini i jedrenje na luksuznim jahtama po kvarnerskim otocima, posjete ekskluzivnim vinarijama i degustacije vrhunskih lokalnih vina. Kvarner postaje sve poželjnija destinacija za one koji traže više od običnog odmora – autentično iskustvo ispunjeno elegancijom i ugodom.


Jedan od dragulja Kvarnera je i opatijski Navis. Navis je obiteljski riblji restoran s pogledom na Kvarnerski zaljev.


Restoran pažljivo njeguje tradiciju uz moderan pristup, što se odražava ne samo u uređenju interijera i vanjskoj terasi, već i u pažljivo osmišljenom jelovniku koji spaja lokalne okuse s modernim kulinarskim tehnikama.


Navis se ponosi korištenjem svježih, sezonskih namirnica, pretežno lokalnog porijekla, čime osigurava autentičnost i kvalitetu svakog jela.


– Navis privlači premium goste koji su uglavnom ljubitelji fine dininga, gurmani te gosti koji traže ne samo vrhunsku gastronomiju, već i jedinstven doživljaj.


Restoran često posjećuju poslovni ljudi, parovi koji slave posebne prigode, te turisti iz cijelog svijeta koji žele doživjeti autentičan okus Hrvatske u luksuznom okruženju, poručuje Filip Kapetanović, vlasnik restorana Navis.


Navis se ne ističe samo lokacijom s pogledom na more, već i personaliziranom uslugom. Gosti imaju priliku uživati u inovativnim jelima koja spajaju tradiciju i suvremenost, uz pažljivo odabranu vinsku kartu koja savršeno upotpunjuje gastronomski doživljaj – a sve to s potpisom obitelji Kapetanović uz chefa kuhinje Tinu Sinožića.


– Ono što čini Navis premium restoranom je pažljivo promišljanje svakog detalja, od ambijenta do usluge kako bismo gostima pružili nezaboravno iskustvo. Zato je pristupanje platformi Stories za nas bio prirodan korak jer dijelimo zajedničke vrijednosti – promociju autentičnosti, vrhunske kvalitete i luksuznog doživljaja.


Smatramo da će nam omogućiti dodatnu vidljivost na tržištu, privlačeći goste koji cijene izvrsnost i jedinstvene gastronomske priče. Očekujemo da će nam članstvo donijeti ne samo nove goste, nego i nove poslovne partnere i suradnike te dodatno učvrstiti našu poziciju na restoranskoj sceni, naglašava Kapetanović.


Restoran Navis izdvaja se i po atmosferi koja kombinira intimnost s luksuzom. Elegantno uređenje interijera dodatno čini Navis poželjnom destinacijom za one koji traže nezaboravno kulinarsko iskustvo na jednoj od najljepših lokacija na Kvarneru.



Ono što čini Navis premium restoranom je pažljivo promišljanje svakog detalja

Prilika za unapređenje poslovanja


Bezbrižan i nezaboravan odmor na Kvarneru ili bilo kojem drugom dijelu Hrvatske, doživljaj je za koji se zalaže i koji promovira platforma Stories. Ova inicijativa Hrvatske gospodarske komore okuplja dionike iz sektora hotelijerstva, ugostiteljstva, kampova, marina, vila za odmor, putničkih agencija i charter tvrtki.


Platforma Hrvatsku pozicionira kao destinaciju visokokvalitetnih i autentičnih turističkih doživljaja kroz cijelu godinu.


Pridruživanje zajednici premium turizma može donijeti mnoge koristi tvrtkama koje žele unaprijediti svoje poslovanje i profilirati se kao premium brandovi, a ključni benefiti su promocija u zemlji i inozemstvu; umrežavanje svih dionika bitnih za razvoj premium turizma i razvoj destinacijskog menadžmenta; sudjelovanje na konferencijama, edukacijama, eventima, B2B radionicama; izlaganje ili sudjelovanje na sajmovima u zemlji i inozemstvu.


Tvrtke mogu profitirati i od sudjelovanja u organizaciji sajmova za premium i luksuzni turizam; studijskih putovanja; suradnje s državnim tijelima; te od generiranja medijskog sadržaja i osiguravanje medijske zastupljenosti kao i labelinga, to jest pozicioniranja u premium segmentu kao dio zajednice.


Zajednica premium turizma HGK – Stories – Experience Premium Croatia pruža tvrtkama priliku za unapređenje poslovanja, proširenje mreže kontakata te jačanje konkurentnosti na tržištu premium turizma.


Pružatelji premium usluga mogu se učlaniti na webu platforme Stories i podržati ucrtavanje Hrvatske na kartu premium destinacija Mediterana.