Najava albuma

Pjesma “Ivana” posvećena slikarici Ivani Kranželić

Ivana Kocijan

Foto: MARINA UZELAC

Foto: MARINA UZELAC

Singl Libertybella, tj. Zvonke Obajdin



 Nakon »Pisma Mileni« inspiriranog Kafkinim djelom, kantautorica Zvonka Obajdin i njezin bend Libertybell predstavili su pjesmu »Ivana« posvećenu slikarici Ivani Kranželić.


– S Ivanom sam surađivala na ranim albumima Svemira, a toj sam se suradnji sad vratila jer su njezine novije slike iskorištene za prateći spot.


Jedne proljetne večeri sjedila sam sama doma za klavirom i pokušavala nešto izraziti nedugo nakon što sam na društvenim mrežama pogledala te slike.




Dogodilo se da je to bio izravan povod da se pjesma obraća baš njoj.


U širem smislu, Ivana je svaka moja prijateljica, sadašnja ili bivša, kojoj se možda poželim javiti u nekim trenucima osamljenosti, ali to nikada ne učinim, bilo zbog nekih svojih hemunga ili zato što znam da se neki spaljeni mostovi ne mogu obnoviti, objasnila je Obajdin.


Uz nju kao kantautoricu, aranžerku i klavijaturisticu, pjesmu su snimili i Lana Filipin (bas) i Ernest Džananović (bubanj), producirao je i miksao Dražen Gavrilović, a masterirao Pavle Miholjević.


Prateći lyricvideo korištenjem slika Ivane Kranželić složila je Marina Uzelac.


Uz prethodno objavljene singlove »Tako se prelazi pustinja« i »Pismo Mileni«, »Ivana« najavljuje album »Lisica«, čija objava slijedi do kraja godine.