Croatia Records

“Ogledalo” otkriva što nam nudi Svarog

Ivana Kocijan

Foto: CRO.REC

Foto: CRO.REC

Nova grupa na našoj glazbenoj sceni, čiji su članovi itekako poznati hrvatskoj javnosti, objavila je prvi singl



Grupa Svarog najnovije je ime na glazbenoj sceni.


Članovi grupe itekako su poznati hrvatskoj javnosti.


Dušan Bućan poznati je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, Goran Šeler je glazbenik poznat po radu u grupama Noćni moro i Pozdrav novom valu, Leo Anđelković jedan je od najpoznatijih domaćih producenta, Toma Vlčev basist je kojeg se mnogi sjećaju iz sastava Gretta dok će vokalne sposobnosti manekenke Sare Hdagha Bućan javnost tek upoznati.




Za njihov diskografski početak zaslužan je Croatia Records.


– Glazbu volim i u njoj uživam gotovo na isti način kao i u glumi. Goran i Toma su tu s više iskustva jer su prvenstveno glazbenici, a povezuje nas ista matična kuća, HNK.


Vrlo brzo smo se složili oko ideje da napravimo bend pa otuda i ime benda jer Svarog je bog stvaranja, a mi želimo stvarati i naravno želimo taj svoj užitak predstaviti publici.


Inspiraciju za tekstove crpim iz svakodnevnog života, to su neke priče, neka moja razmišljanja, rekao je idejni pokretač i glavni autor benda Dušan Bućan.


Svarog se javnosti predstavlja prvim službenim singlom »Ogledalo« za koji će uskoro biti snimljen videospot čija se premijera očekuje za otprilike mjesec dana.


– To je prva pjesma kojom smo bili zadovoljni i zaista najbolje opisuje fuziju stilova koju nosi naš zvuk.


Pjesmu pjevamo supruga i ja, i veseli me što je to još nešto u čemu zajedno sudjelujemo, dodao je Bućan.


Goran Šeler njihov je stil opisao kao rock ‘n’ roll, ali i šire.


– Zabavlja nas ta fuzija stilova, ne mislimo podilaziti trendovima, nego stvarati glazbu u kojoj uživamo. Naš prvi singl je artistički. Tekstovi su nam vrlo važni, to su priče u kojima se publika može pronaći, rekao je Šeler, dok je Toma Vlčev dodao:


– Glazbenici smo koji su svoje iskustvo stekli u različitim bendovima, ali donosimo i različit background. Možda je upravo to nešto što će nas izdvojiti.