Bogat program

U Rijeci od ponedjeljka počinju sedmodnevni Dani Rajka Grlića

Ervin Pavleković



RIJEKA – Na ovogodišnjem Pula Film Festivalu, čak pedeset godina od prikazivanja njegova prvijenca »Kud puklo da puklo« koji je na istome festivalu nagrađen, naš priznati redatelj i scenarist Rajko Grlić prikazao je svoj novi film »Svemu dođe kraj« koji će, u sklopu Dana Rajka Grlića u Rijeci, i to u povodu dodjele počasnoga doktorata Sveučilišta u Rijeci tom višestruko nagrađivanom redatelju, imati i svoju riječku premijeru.


Uz bogat filmski i diskurzivni program, u organizaciji Sveučilišta u Rijeci i Art-kina, Dani Rajka Grlića održat će se od 23. do 29. rujna u Art-kinu, a započet će prvoga dana, 23. rujna u 19 sati, retrospektivom autorovih filmova, kojoj će prethoditi razgovor redatelja i moderatora Saše Stanića i redatelja. U utorak 24. rujna s početkom u 12 sati bit će održana svečana dodjela počasnog doktorata prof. art. Rajku Grliću na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci. Istog dana u 18 sati održat će se okrugli stol »Zaborav i zaboravljanje: zaboravljene književnice i književnici, glumice i glumci, redateljice i redatelji, novinarke i novinari, filozofkinje i filozofi«, na kojem će sudjelovati Slavenka Drakulić, Edita Karađole Šegvić, Ante Tomić, Goran Marković, Boris Dežulović i Rajko Grlić, a moderirat će ga Snježana Prijić Samaržija.


U srijedu 25. rujna s početkom u 20 sati bit će održana premijera novog filma Rajka Grlića i Ante Tomića »Svemu dođe kraj«, a prikazat će se i filmovi »Samo jednom se ljubi« (23. 9.), »Pitka voda i sloboda« (24. 9.), »Karaula« (26. 9.), »Kud puklo da puklo« (27. 9.), »Bravo, maestro« (28. 9.) te »U raljama života« (29. 9.).