Obilježen Svjetski dan prve pomoći

Aktivnosti za velike i male: Crikveničani se educirali ali i mjerili tlak i šećer

Robert Šimonović

Prezentacija postupaka pružanja prve pomoći / Foto : GDCK CRIKVENICA

Prezentacija postupaka pružanja prve pomoći / Foto : GDCK CRIKVENICA



CRIKVENICA – Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica je obilježilo Svjetski dan prve pomoći aktivnostima namijenjenima učenicima osnovnih škola, ali i svim građanima. U suradnji s patronažom Doma zdravlja Crikvenica održana je akcija mjerenja tlaka i šećera kojoj je pristupio velik broj Crikveničana. Istovremeno, na igralištu OŠ Zvonka Cara održana je prezentacija postupaka prve pomoći za učenike, profesore, ali i sve zainteresirane građane. Akcija je organizirana u suradnji s Društvom Crvenog križa PGŽ-a te društvima Crvenog križa s područja PGŽ-a. Uz GDCK Crikvenica, sudjelovala su društva Crvenog križa iz Delnica, Opatije i Rijeke.



Svjetski dan prve pomoći / Foto GDCK CRIKVENICA


Prezentirani su postupci prve pomoći kod gušenja, bočni položaj, realističan prikaz ozlijeda, a učenici OŠ Zvonka Cara koji su prošle godine sudjelovali na međužupanijskom natjecanju HCK-a, osmisli su kratku vježbu pružanja prve pomoći. Akciji su se pridružili i učenici OŠ Vladimira Nazora s nastavnicima, a zasigurno najveća atrakcija bio je čamac za spašavanje s opremom koju spasioci moraju imati prilikom spašavanja na vodi. Učenicima prvih razreda obje osnovne škole podijeljene su slikovnice “Naučite prvu pomoć zbog onih koje volite”.


Najveća atrakcija bio je čamac / Foto GDCK CRIKVENICA


– Zahvaljujemo svima koji su podržali našu akciju i pomogli da se odradi. OŠ Zvonka Cara hvala na ustupljenom prostoru, Domu zdravlja Crikvenica na suradnji u organizaciji mjerenja tlaka i šećera, OŠ Vladimira Nazora na odazivu na akciju, Eko-Murvici i TZG-u Crikvenice na osiguravanju klupica za provođenje akcije, kao i svim društvima Crvenog križa koji su sudjelovali u akciji, kazala je ravnateljica crikveničkog Crvenog križa Irena Gašparović.


Akciji su se priključili i osnovci / Foto GDCK CRIKVENICA