Doneseno je još nekoliko kadrovskih odluka.


Skupštini društva HROTE – Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. Vlada predlaže izbor Ivane Šuman, Antonia Bebeka i Ivana Tadića za članove Nadzornog odbora HROTE-a, na vrijeme od najduže šest mjeseci, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.




Nadzornom odboru INA – Industrija nafte d.d. Vlada RH predlaže imenovanje Hrvoja Šimovića, Miroslava Skalickog i Marina Zovka članovima Uprave toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.


Razriješena je dosadašnja članica Stožera civilne zaštite RH Katica Prpić, a novim članom imenovan je Ivan Landek, kao predstavnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.


Razriješeni su i dosadašnji predsjednik i dio članova Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike – Ivo Milatić, Mile Horvat i Anamarija Matak. Novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Vedran Špehar, a članovima Goran Romek i Vjekoslav Jukić, kao predstavnici ministarstva nadležnog za energetiku.


Utvrđena stajališta Hrvatske za sastanke Vijeća ministara EU


Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade RH utvrđena su i stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara – Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 23. rujna te Vijeće za opće poslove (GAC), 24. rujna 2024.


S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, ona se prethodno ne mogu objaviti, navodi se u priopćenju


Vlada će, sukladno Zakonu, “na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor”, dodaju iz Vladine Službe za odnose s javnošću.