Treći dio

Kuharica nadahnuta filmovima o Harryju Potteru

Ivana Kocijan, Hina

Prepuna recepata, savjeta i uputa za male kuhare, njihove roditelje i sve obožavatelje čarobnjaka

Kuharica Joanne Farrow »Harry Potter – Pecite, igrajte se i ukrašavajte« s više od trideset recepata za torte, mafine, kekse i druge slastice, objavljena je na hrvatskom jeziku u izdanju Lumena u koprodukciji s Wizard Worldom.


Kako su priopćili iz Lumena, nova je knjiga treće samostalno djelo u seriji kuharica nadahnutih filmovima o Harryju Potteru, prepunih recepata, savjeta i uputa za male kuhare, njihove roditelje i sve obožavatelje čarobnjaka. Prije nje objavljene su »Službena Harry Potter kuharica – Slane i slatke čarolije« i »Službena Harry Potter kuharica – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci«. Treća knjiga, koja sadrži detaljne upute za izradu torti, mafina, kuglica, keksa i brownieja, objavljena je u prijevodu Mirjane Paić-Jurinić.



– Zahvaljujući pomno napisanim receptima, fotografijama, šablonama i podsjetnicima na filmove, uz ovaj je bestseler New York Timesa lako iskusiti slasne pustolovine iz Hogwartsa u svečanim i drugim prigodama u vlastitu domu. Prije pečenja provjerite imate li sve sastojke s popisa i sav potreban pribor – kao i bistri um Hermione Granger, nepokolebljivu hrabrost Harryja Pottera (za zahtjevnije recepte) i slavnu ljubav prema hrani Rona Weasleyja! Možda je najvažnije ovo posljednje! Sretno s čarolijom kuhanja!, poručila je urednica knjige i glavna urednica Lumena Miroslava Vučić.


U kuharici se, napominju iz Lumena, uz ostale nalaze i recepti za Harryjevu rođendansku tortu, slasticu Mimbulus mimbletonia, Čarobnjački šah, Razredbeni klobuk i Metlobojske kekse. Svaki recept prikazuje korake u izradi slastica, a simboli munje označavaju njegovu zahtjevnost. Na kraju knjige nalaze se i šablone za Čokoladne žabe, Krilate zlatne zvrčke i ostale slatke zalogaje.
»Uzmite potrebne sastojke, svežite pregaču, podignite svoje čarobne štapiće i počnite mijesiti, peći i ukrašavati. Neka čarolija počne«, poručuje nakladnik.