BESKOMPROMISNE NOTE

Ljubitelji dobre metal glazbe uživali su u svirci. Palach uspješno zagrijan za jedanaesti Dark Circle Fest

Katarina Bošnjak

Foto: Milan Đekić

Foto: Milan Đekić

Na prvi pogled hladni i distancirani, kultni talijanski metalci iz grupe Sadist vrlo su se brzo pokazali otvorenima i komunikativnima kao i humorističnima tijekom koncerta



Počelo je zagrijavanje za Dark Circle Fest koji će se u Klubu Palach održavati sljedećeg vikenda, u petak 27. i subotu 28. rujna.


Tim su se povodom ove srijede u Palachu okupili ljubitelji dobre metal glazbe koji su uživali u svirci dva benda – riječkog, već poprilično etabliranog Zenotha te legendarne talijanske metal institucije, benda Sadist.


Prvobitno su uz Sadist trebale nastupiti domaće snage iz zadarske grupe E.N.D., no nakon njihovog otkazivanja, u zamjenu je uskočio Zenoth, bend koji je bezbroj puta pokazao da će uvijek prirediti jaku svirku i dobru zabavu.




Svirkom su stvarali mračnu i nabrijanu atmosferu, a na sceni su se doimali samopouzdano i sigurno u sebe, kao i jedni u druge, što je za bend nadasve važna karakteristika. Kao i inače, vokal Marina Vincekovića oduševljavao je svojom sposobnošću u različitim tehnikama, od snažnog growlanja do melodičnog pjevanja čistim i punim glasom.



Zenoth

Mračnu atmosferu povremeno su prekidali treperavi reflektori i plava LED svjetla sa stropa koja su, s obzirom na to da je lako izgubiti se u epskim instrumentalima i melodijama Zenotha, podsjećala da smo još uvijek u Palachu.


Nakon kratke pauze uslijedio je nastup Sadista. Premda na prvi pogled hladni i distancirani, ovi su se kultni talijanski metalci vrlo brzo pokazali otvorenima i komunikativnima kao i humorističnima tijekom koncerta. Vokalist Trevor Nadir na pozornici se već od početka koncerta pokazao iznimno snažnom pojavom na sceni, a dok je glas divljao, njegovo je tijelo većinom bilo statično i mirovalo.



Publika malobrojna, ali dobro raspoložena

U potpunosti udubljen u glazbu koju izvode, nerijetko je na pozornici stajao zatvorenih očiju, lagano prstima poput maestra »dirigirajući« bendu. Njihova je glazba pak potpuna suprotnost Nadirovom mirnom stanju – eklektična je i instrumentalno i melodijski, no ipak potpuno smislena. Zaslužne su za to svakako velikim dijelom klavijature koje donose vrlo specifičan, gotovo sjetan i sanjiv zvuk, ali i gitare na kojima su pokazane zavidne vještine sviranja.


Poslije ovakvog koncerta koji je dobro prodrmao Palach, ostaje samo još pričekati Dark Circle Fest koji se bliži.