Programi za građane

Kreće novi ciklus radionica u domu “Janko Gržinić” u Veprincu

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Grad Opatija

Foto Grad Opatija



VEPRINAC – Festival Opatija u suradnji s Kreativnom industrijom nastavlja s provedbom programa za građanstvo u Društvenom domu »Janko Gržinić« u Veprincu. Upisi novih korisnika traju do ponedjeljka 30. rujna.


– Odrasli imaju priliku upisati jezične radionice engleskog i talijanskog jezika, standardne plesove te likovnu radionicu. U ponudi su i satovi yoge ili tai chija, ovisno o interesu polaznika. Programi će se održavati u popodnevnim satima. Od dječjih aktivnosti na programu je plesna radionica Zvjezdice te likovna radionica Maštoljubci, i to za djecu od šeste godine starosti nadalje. Uz redovni program, u planu su i periodične radionice iz područja psihoterapije, vrtlarstva, kuharstva i jezične baštine, ovisno o iskazanom interesu građana – naveli su organizatori, uz napomenu da se svi programi provode zahvaljujući financijskoj potpori Grada Opatije, a organizira ih Festival Opatija u suradnji s Kreativnom industrijom.


– Interes za sve radionice je jako velik, od osamdesetak do sto korisnika, koji su na radionicama usvojili niz novih znanja. Dob korisnika kretala se od 6 do 86 godina i sa zadovoljstvom ove jeseni nastavljamo. Plesna radionica za djecu Zvjezdice kreće s radom već ovog petka 20. rujna u 17 sati, a zatim narednog tjedna i sve ostale radionice – naveo je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.




Korisnici upise mogu obaviti online ili osobno svake srijede od 18 do 20 sati u prostoru potkrovlja Društvenog doma »Janko Gržinić«. Za sva dodatna pitanja korisnici se mogu obratiti na na e-mail: [email protected].