Vaterpolo

Primorjaši u subotu otvaraju sezonu u Premier Regionalnoj ligi: “Čekaju nas olimpijski pobjednici”

Igor Duvnjak

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Nakon dugog putovanja čeka nas odlična ekipa koja ima i nekoliko zlatnih olimpijaca, a vodi ih trener olimpijskih prvaka - kaže kapetan Primorjaša Tin Brubnjak



RIJEKA Na bazenu Kantride kraj je zatišja pred buru, mlada ekipa vaterpolista Primorja Erste Bank u subotu otvara sezonu u Premier Regionalnoj ligi, koju znalci ovog sporta i to argumentirano nazivaju najjačom na svijetu, jačom i od Lige prvaka. »Ustani i kreni jer Kragujevac je daleko«, kao šala lebdi moto oko riječke ekipe s obzirom na polazak na put prije zore na gostovanje kod Radničkog, vrhunskom sastavu, velikom kandidatu za prvaka.


Desetljećima je Kragujevac sa svojom »Crvenom zastavom« bio sinonim automobilske industrije bivše države, u novija vremena je sve više spominjan i po vaterpolu. Riječka momčad, prošlosezonski gradski loptački hit, nakon finala Euro kupa izgubila je čak petoricu udarnih igrača, Lovru Paparića, Kasa Te Rielea, Darka Brguljana, Jašu Kadiveca i Niku Čubranića. Značajno promijenjena i pomlađena ekipa trenera Igora Hinića nakon dugih priprema počinje polagati prve testove i dobijati odgovore o svojim mogućnostima. O aktualnom trenutku ekipe govorili su na konferenciji za medije kapetan Tin Brubnjak i zagrebačko pojačanje iz Triestine Marin Dašić.


Pogled u budućnost


– Ekipa nam se dosta promijenila u odnosu na prošlu sezonu. Došli su nam neki novi momci te koliko smo bilio uigrani u prošloj, tako tu uigranost moramo steći u ovoj sezoni. Još slažemo neke kockice da igra dobije prave konture, onako kako bismo stvarno željeli. Lijepa je bila prošla sezona, ali već je u dalekom sjećanju, gledamo u budućnost. Mi koji smo ostali trebali bismo nositi ekipu, svi zajedno stvoriti koheziju da igra što više sliči onoj prošlosezonskoj – konstatirao je Brubnjak.




– Idemo na teško gostovanje u Kragujevac, možda čak i najteže u cijeloj ligi. Nakon dugog putovanja čeka nas odlična ekipa koja ima i nekoliko zlatnih olimpijaca, a vodi ih trener olimpijskih prvaka. U svakom slučaju će nam u ovih prvih nekoliko utakmica cilj biti razvijanje naše igre, što bliže onoj prošlosezonskoj, da nađemo »glavu i rep«, nadajući se pritom što boljim rezultatima.


Marin Dašić, polivalentni igrač s lijeve strane, nekadašnje ime Mladosti, imao je ugodna iskustva u Trstu, ali se spremno odazvao pozivu s Kantride, privučen kako igrom i rezultatima Primorjaša, tako i imenima koja vode i momčad i klub.


– Naravno da imamo ambicija, ali zna se kakve je rezultate ekipa imala prošle sezone, hoćemo što bolje rezultate. Mislim da će forma rasti iz utakmice u utakmicu. Na početku to može biti malo sporije. Imamo prvi test s jednom od najboljih ekipa lige, koja ima fantastične igrače. Puno je tu zlatnih olimpijaca iz Pariza kao što su Jakšić, Pjetlović, Rašović, Drašović, vratar Filipović, trener je Uroš Stevanović, izbornik Srbije. Bez dvojbe je to jako ozbiljna ekipa koja puca visoko. Imaju jako velike ambicije, nisu sigurno slagali ovakvu ekipu da ne bi napravili neki rezultat. Mi u toj priči idemo što bolje odigrati.


Zdrava sredina


Za njim je ostalo razdoblje aklimatizaciju, zadovoljan je okruženjem na plivalištu Kantride.


– Super je, ali nije mi strana ova sredina. Znam sve ove momke, neke iz viđenja, a s nekim sam se znao i podružiti kada smo s Triestinom igrali trening susrete s Primorjem EB. Nije se teško prilagoditi u zdravu sredinu kao što je ova, kada dolaziš tamo gdje je dobar sustav, gdje se dobro radi, sve predvođeno trenerom Hinićem. Imamo također tu sportskom direktora Muslima, predsjednika Baraća. Ugodno je tu, jednostavno kada dođeš, tvoja je zadaća dati sve od sebe, trenirati i pomoći ekipi na najbolji mogući način. U Italiji je bilo super, igralo se u vrhunskoj ligi, bilo je to lijepo iskustvo, ali Rijeka je bliže doma. Tu nisam stranac.