Sabor

Marin Miletić o vatikanskoj odluci o Međugorju: “Za katolike je to jedna od najljepših vijesti”

P. N.

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

"A ovi koji žele da mi katolici i Crkva ušute, to je bilo u Jugoslaviji, danas više neće biti tako", rekao je zastupnik Mosta



Mostov zastupnik Marin Miletić s ushićenjem je danas u saboru pozdravio odluku Svete Stolice kojom se priznaju brojni pozitivni plodovi koji se događaju u Međugorju u BiH, naglasivši da je to za brojne Hrvate i katolike jedna od najljepših vijesti.


Podsjetimo, Vatikan je danas u dokumentu priznao “brojne pozitivne plodove” koji se događaju u Međugorju, svjetski poznatome hodočasničkome mjestu u BiH, ali nije dao svoj stav o nadnaravnosti fenomena koji se vezuje uz tvrdnje vidjelaca da im se tamo ukazuje Gospa i šalje im poruke.


“Ne znam ima li za nas Hrvate, katolike, koja važnija tema danas, a za mnoge od nas i najvažnija tema u životu. Međugorje, kao jedna od najvećih ispovjedaonica, dobilo je službeno zeleno svjetlo od Vatikana da nema nikakve zapreke da bude hodočasničko mjesto i ovo je jedna najljepša vijest koju smo mogli dobiti”, poručio je Miletić.




Pozvao je sve koje nikada tamo nisu bili, da svakako odu, dodavši kako je on osobno bio sigurno već 30-ak puta.



“Čujem po saborskim hodnicima dobacivanja da je Hrvatska sekularna država, napose, to je ljevica. Mnogi od njih žive u tiranskoj Jugoslaviji, u komunizmu, to su oni koji su progonili i međugorske vidioce, koji i danas slave zastavu Jugoslavije pod crvenom petokrakom”, rekao je.


Kad se kaže da je Hrvatska sekularna država, to znači da biskupi ne smiju sudjelovati u donošenju zakona, ali ne znači da nemaju pravo reći svoje mišljenje o bilo čemu javno, dodao je.


“A ovi koji žele da mi katolici i Crkva ušute, to je bilo u Jugoslaviji, danas više neće biti tako”, poručio je.