Korean Glass Skin

Donosimo vodič od 10 koraka za kožu poput porculana

Lucija Sučić

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Cilj korištenja te kozmetike je doći do kompletno čiste "staklene" kože

“Korean Glass Skin”, odnosno korejska rutina njege kože zaludjela je svijet ljepote, a mnogobrojni proizvodi pristižu i na police naših drogerija.


Cilj korištenja te kozmetike je doći do kompletno čiste kože bez začepljenih pora, mrlja, i crvenila, koja se sjaji poput stakla – baš kakvu imaju i Korejke.


Deset koraka


Dok u genetiku i prehrambene navike ne treba nikada sumnjati, činjenica je da je u njihovom beauty svijetu njega kože na prvom mjestu.


Taj režim je podosta strog, a tiče se redovitog i pomnog nanošenja proizvoda svako jutro i večer. Osim u dosljednosti, ključ leži u hidrataciji i odabiru pravih proizvoda. Evo kako to izgleda u praksi:


1. (Dvostruko) čišćenje


Prvi korak uključuje čišćenje kože. Prvo se ono radi sredstvom na bazi ulja kako bi se uklonila šminka i/ili nečistoća, a ulje je posebno dobro za kožu jer uklanja svu prljavštinu bez isušivanja kože.


Nakon njega slijedi pjenasti čistač koji dubinski čisti kožu ostavljajući ju pripremljenom za iduće korake.


2. Piling


Drugi korak u rutini “staklene” kože je piling. To je najbolji način za uklanjanje mrtvih stanica i čišćenja pora, a osim toga, poboljšava sposobnost upijanja kože.


Jedna opcija je fizički piling, a druga kemijski. Ipak, dani fizičkog pilinga su nekako iza nas, jer se ispostavlja da kemijski ipak bolje odrađuju zadatak!


3. Toniranje


Tonik pomaže u uravnoteženju pH razine kože i također je omekšava. Pomaže da koža bude zaista besprijekorna, osvježava ju te upija višak masnoće. Također, minimizira proširene pore i sprječava njihovo začepljenje, što dodatno sprječava akne i zateže kožu. Najbolja opcija je tonik koji ujedno hidratizira i pročišćava kožu.


4. Esencije


Essencija je ključni korak u ovoj rutini. Ako vas buni što je to točno i je li serum – nije. Iako slični, esencije su manje koncentrirane a zadatak im je pospješiti proces stanične obnove kože, što dovodi do povećanja elastičnosti i čvrstoće, kao i svjetlijeg tena.


Oni ne samo da hidratiziraju, već također ciljaju na probleme s kožom, kao što su pigmentacija i rosacea.


5. Serum


Serumi su, kao što smo napomenuli, puno koncentriraniji od esencije, i obogaćeni vitaminima i antioksidansima. Ulaze duboko u kožu umjesto da samo ostaju na površini, a djeluju na kožu na više razina: hrane je, potiču kolagen i rješavaju druge postojeće probleme kože kao što su starenje, neujednačen ton kože, pigmentacija itd.


6. Sheet maska


Česti favoriti beauty zajednice su upravo sheet maske koje njeguju kožu i čine je glatkom i sjajnom. Sheet maske zadržavaju njegujuće komponente i na taj način im omogućuju da se apsorbiraju u dublji sloj kože.


7. Krema za oči


Krema za područje oko očiju jedan je od takvih proizvoda koji nikako ne smijete propustiti. Često djeluju na bore, podočnjake i fine linije.


8. Ovlaživač


Hidratantna krema učinkovito zadržava svu vlagu u vašoj koži, obnavlja razinu hidratacije vaše kože i daje vam blistav sjaj.


9. Maska za spavanje


Maske za spavanje (one u vidu kreme) razlikuju se od maske za lice jer je možete držati preko noći, za razliku od uobičajene maske. Nanosi se noću kako bi, dok spavamo, aktivni sastojci njegovali kožu.


10. Krema za sunčanje


Ako idete van, obavezno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom kako bi se koža maksimalno zaštitila od UV zraka!