Ulovljen

Na autocesti, kod čvora Vrbovsko, zaustavljeno teretno vozilo. Osumnjičen za pomaganje u nezakonitom prelasku

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Protiv 28-godišnjakinje je donijeto rješenje o protjerivanju



Oko 12.30 sati prilikom nadzora prometa na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko zaustavljeno je teretno vozilo varaždinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin, dok se kao putnica u vozilu nalazila 28-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 27-godišnji vozač upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta te da je njegova osobna iskaznica potražna koja je potom i oduzeta.


Kod putnice je pronađeno oko 3 grama konoplje te je utvrđeno da je nezakonito ušla u Republiku Hrvatsku.




Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 27-godišnjak je sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz članka 53. Zakona o strancima “Zabrana pomaganja državljaninu treće zemlje u nezakonitom prelasku, tranzitu i boravku” za koji je propisana kazna zatvora do 60 dana ili novčana kazna u iznosu od 3.050 eura, dok je protiv 28-godišnjakinje donijeto rješenje o protjerivanju.


Također će prema osumnjičenicima biti postupano i sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.