Tijelo žene pronađeno je u utorak, 17. rujna oko 16 sati na području mjesta Medviđe, tijekom pokrenute potrage za nestalom osobom, izvijestila je u srijedu Policijska uprava zadarska.




Na mjestu događaja proveden je očevid, tijelo je pregledala mrtvozornica te nisu pronađeni elementi nasilja, a naložena je obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, dodaje se.


Nadalje, utvrđeno je kako je riječ o 69-godišnjoj poljskoj državljanki, za koju je policiji prijavljen nestanak 14. rujna.


“Policija je zbog sumnje u kazneno djelo opisano u članku 124. KZ  provela kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjim poljskim državljaninom. Njega se sumnjiči da je u petak, 13. rujna, u ranojutarnjim satima na benkovačkom području bez pomoći ostavio 69-godišnjakinju u prilikama koje su opasne za njezin život i zdravlje”,  navodi se u priopćenju.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 70-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok je kaznena prijava zbog ‘napuštanja nemoćne osobe’ dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.