Volosko

Večeras otvorenje izložbe “Iscrtana stvarnost” Vedrana Ružića u Artsadi

Aleksandra Kućel Ilić

Rad Vedrana Ružića »Kula Adriatica« / Foto GALERIJA ARTSADA

Rad Vedrana Ružića »Kula Adriatica« / Foto GALERIJA ARTSADA

Izložba »Iscrtana stvarnost« Vedrana Ružića nudi svjež i kritički osvrt na svakodnevne objekte i prostore, ujedno pružajući suptilnu, ali snažnu kritiku suvremenog potrošačkog društva, navela je o izložbi Matea Bakotić



VOLOSKO  Iz Galerije Artsada u Voloskom pozvali su na otvorenje samostalne izložbe »Iscrtana stvarnost« vizualnog umjetnika i jazz-glazbenika Vedrana Ružića večeras s početkom u 19 sati. Kustosica izložbe koja je prodajnog karaktera je voditeljica galerije Matea Bakotić, a ostat će otvorena do 6. listopada.


– Izložba »Iscrtana stvarnost« Vedrana Ružića nudi svjež i kritički osvrt na svakodnevne objekte i prostore, ujedno pružajući suptilnu, ali snažnu kritiku suvremenog potrošačkog društva. Kroz sofisticirano korištenje različitih medija – od rapidografa i akrila na platnu do keramike – Ružić stvara intrigantne vizualne narative u kojima naizgled banalni predmeti i situacije postaju glavni nositelji značenja. Umjetnik se fokusira na predmete iz svakodnevnog života, one koji su često zanemareni ili smatrani beznačajnima te ih pomno analizira i reinterpretira – navela je o izložbi Matea Bakotić.