Težak poraz Dinama

“Oni su svijet za sebe, nismo mogli bolje”. Jakirović se nakon povijesne blamaže ispričao navijačima

Hina

Reuters

Reuters



Želi se ispričati cjelokupnoj javnosti i svima kojima Dinamo nešto znači, kazao je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon 2-9 poraza od Bayerna, najtežeg europskog poraza u povijesti kluba.


“Iza nas je teška večer, bilo je jako teško parirati, oni su svijet za sebe,” kazao je Dinamov trener za Arena Sport.


“Pokušali smo, drago mi je zbog reakcije igrača nakon prvog poluvremena. Pokazali smo da ih možemo ugroziti. Nije mala stvar zabiti dva gola. Onda smo počeli jurcati, ništa nismo uspjeli obraniti. Nismo mogli bolje parirati, iako su dečki dali sve od sebe, ali oni su trenutno previsok nivo za nas i nama dobra lekcija da moramo raditi još više,” dodao je.




Dinamo je na poluvremenu gubio sa 0-3, no s dva brza gola na otvaranju nastavka smanjio je rezultat. Nažalost, uslijedila je serija od čak šest Bayernovih golova za konačnih 2-9. “Modre” su “potopili sa četiri gola Harry Kane (20-11m, 57, 73-11m, 78-11m), dva je zabio Michael Olise (38, 61), a među strijelce su se upisali i Raphael Guerreiro (33), Leroy Sane (85), te Leon Goretzka (90+2). Za Dinamo su zabili Bruno Petković (49) i Takuya Ogiwara (50).


“Nakon prvog poluvremena rekao sam igračima da pokažu više hrabrosti, da pokažu više. Rekao sam da se postavimo kao da je 0-0. Na 3-2 smo imali dobru priliku Pjace. Nažalost, uslijedilo je 4-2, pa 5-2, pa dva jedanaesterca. Svaki napad je bio latentna napast za gol. Iz ovoga trebao izvući pouke, treba iskustvo stjecati. Ali, moramo igrati brže. Bayern je nemilosrdan. Da su mogli zabiti 20, zabili bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas,” poručio je.