Novi sustav

Individualni odvoz otpada stigao i na Kantridu. Građani mogu preuzeti elektronske kartice

Sanja Gašpert

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER



RIJEKA – Nakon Zameta, početkom studenog i na području Mjesnog odbora Kantrida započinje korištenje dodijeljenih individualnih spremnika za komunalni otpad.


U sklopu pripremnih radnji, Komunalno društvo Čistoća je na kućne adrese građana Kantride već odaslalo osnovne informacije o novom sustavu prikupljanja otpada, a početkom ovog tjedna započelo je i preuzimanje elektronskih kartica za spremnike za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada.


Djelatnici Čistoće podjelu elektronskih kartica građanima Kantride obavljaju u prostorijama Mjesnog odbora Kantrida, u Lovranskoj 10, ponedjeljkom i utorkom od 13 do 20 sati te srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati.




U tjednu od 16. do 20. rujna elektronske kartice mogu podići građani iz Bujske ulice, od 23. do 27. rujna građani iz Lovranske, ulica Marina Jakominića, Vere Bratonje i Brsečke, od 30. rujna do 4. listopada građani iz Creske i Ulice Ede Jardasa te od 7. do 11. listopada građani iz Izviđačke, Lošinjske, Liburnijske, Istarske, Pulske i Ulice Silva Milenića Lovre. Nadalje, u tjednu od 14. do 18. listopada elektronske kartice mogu podići građani iz ulica Ivana Milčetića, Mate Balote i Pionirske, a od 21. do 25. listopada građani Labinske ulice.


Prema informacijama iz KD-a Čistoća, izvan toga vremena neće biti djelatnika Čistoće koji dijeli kartice te je ni na koji način neće moći preuzeti u prostorijama Mjesnog odbora Kantrida. Za bilo kakva pitanja i dodatne informacije građani mogu nazvati besplatni telefon Čistoće, 0800 999 900, u vremenu od 6.45 do 14.45 sati, gdje će se javiti djelatnici koji imaju informacije koje su potrebne.