Akcija GDCK-a

U Novom Vinodolskom prikupljene 82 dozi krvi

Robert Šimonović

GDCK Novi Vinodolski

GDCK Novi Vinodolski



NOVI VINODOLSKI – Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski, u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, organiziralo je treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.


Kako javljaju iz Društva, akcija je održana u prostoru Doma kulture, pristupilo joj je 88 darivatelja, šestero ih je zbog zdravstvenih razloga odbijeno, tako da su u konačnici prikupljene 82 doze krvi. Akciji se odazvalo i troje novih darivatelja.


Prvi put u veliku obitelj darivatelja ušli su Slavica Barac, Ana Milković i Toni Petrinović. Od ukupnog broja bilo je 14 žena, na što su u GDCK-u Novi Vinodolski iznimno ponosni.




– Posebno bih istaknula naše darivatelje Brunu Jovanovića i Antonija Pavelića za 10 darivanja, Davora Rubčića za 20 i Marina Antića za 40 darivanja – napominje ravnateljica GDCK-a Novi Vinodolski Zrinka Jovanović, zahvalivši svim darivateljicama i darivateljima koji su i ovoga puta iskazali svoju humanost, solidarnost i plemenitost kako bi pomogli oboljelim osobama i nekome spasili život.


Uz stručno vodstvo medicinskog osoblja KBC-a Rijeka, veliku pomoć u organizaciji i provedbi akcije pružile su volonterke i volonteri, kojima se iz GDCK-a Novi Vinodolski također zahvaljuju.