Industrijska zona

Scania na Kukuljanovu otvorila novi centar. Vrhunska usluga za riječke kupce kamiona i prikolica

Sanja Gašpert

Foto: Milan ĐEKIĆ

Foto: Milan ĐEKIĆ

Novi servis potvrđuje našu posvećenost visokim standardima kvalitete i profesionalizma u svakom aspektu našeg poslovanja te je ono što naše stranke očekuju, izjavio je Teodor Naka, direktor Scanije Hrvatska



KUKULJANOVO – Scania Hrvatska d.o.o. je otvorila novi prodajno-servisni centar u Industrijskoj zoni Kukuljanovo. Novi centar nalazi se u neposrednoj blizini stare lokacije servisa, a prostire se na površini od 1.070 m² i ima tri servisna ulaza, koja se mogu proširiti u slučaju rasta poslovanja servisnih operacija. Objekt je izgrađen i opremljen prema Scania Commercial Facility standardima, lokacija je u smislu emisije CO₂ neutralna, a ima i punjačke stanice za punjenje BEV vozila.


Svečanu vrpcu presjekli su direktori Urška Fon Satler i Teodor Naka


– Scania je uvijek stavljala kvalitetu i kupca na prvo mjesto, a otvaranjem nove servisne radionice u Rijeci osiguravamo da naši kupci s ovog područja dobiju vrhunsku uslugu u koju se mogu pouzdati. Nova servisna radionica opremljena je najsuvremenijom tehnologijom i alatima te pruža širok spektar usluga, uključujući redovno održavanje, popravke i dijagnostiku te servisiranje kamiona i prikolica. Novi servis Rijeka potvrđuje našu posvećenost visokim standardima kvalitete i profesionalizma u svakom aspektu našeg poslovanja te je ono što naše stranke očekuju, izjavio je Teodor Naka, direktor tvrtke Scania Hrvatska d.o.o.


F




Generalna direktorica poslovne jedinice Scania East Adriatic Region, Urška Fon Satler, rekla je da je ovo početak novog razdoblja u zajednici Scania.


– Ova radionica za nas nije samo zgrada, ona predstavlja predanost kvaliteti, inovacijama i izvrsnosti. Ponosni smo što smo dio mreže od osamnaest radionica u istočnoj regiji. Želim nam svima puno uspjeha, da rastemo u našem poslovanju i da ova naša radionica postane simbol naše zajedničke snage, rekla je Urška Fon Satler.



Direktor tvrtke Scania Credit Hrvatska d.o.o. Mihovil Božić rekao je kako će Scania i u ovom novom prostoru svojim klijentima pružati vrhunsku uslugu.


U ime Grada Bakra i Industrijske zone nazočnima se obratila direktorica Zone Linda Sciucca, koja je istaknula kako je Scania prvi poslovni subjekt izgrađen na A6 platou, za koji je prije točno godinu dana dobivena uporabna dozvola.


– Svojom ponudom Scania će obogatiti sadržaj naše Zone, najveće gospodarske zone u Hrvatskoj, u kojoj danas posluje 230 korisnika u proizvodnim, uslužnim i trgovačkim djelatnostima, koji zapošljavaju čak šest tisuća zaposlenika, rekla je Sciucca, koja je zaposlenicima Scanije zaželjela dobar “vjetar u leđa”.



Svečanu vrpcu presjekli su direktori Urška Fon Satler i Teodor Naka, koji su na taj način proglasili novi prodajno-servisni centar otvorenim.


Scania Hrvatska d.o.o. dio je poslovne jedinice Scania East Adriatic Region koja, osim Hrvatske, obuhvaća i Sloveniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju. U svakoj od ovih država Scania ima otvorena predstavništva te pruža usluge prodaje vozila – kamiona i autobusa, kako novih, tako i rabljenih te brodskih i generatorskih motora. Osim toga, nudi usluge održavanja i servisiranja, kao i sve povezane usluge u servisnim radionicama te financiranje i osiguranje. Kako ističu, imaju transportna rješenja za široku primjenu, omogućuju korisnicima povećanje efikasnosti, dok istovremeno smanjuju negativan utjecaj na okoliš. Zaključno, pomažu strankama unaprijediti profitabilnost poslovanja.


Djelovanje u više od 100 zemalja

Scania je vodeći svjetski pružatelj transportnih rješenja. Zajedno s partnerima i kupcima predvodi pomak prema održivom transportu.


– U 2022. godini smo kupcima isporučili 80.238 kamiona, 4.994 autobusa te 13.400 industrijskih i brodskih motora, kažu u Scaniji.


Osnovana 1891. godine, Scania djeluje u više od 100 zemalja i zapošljava oko 57 tisuća ljudi. Istraživanje i razvoj koncentrirani su u Švedskoj. Proizvodnja se odvija u Europi i Latinskoj Americi, s regionalnim proizvodnim centrima u Africi i Aziji. Scania je dio TRATON GROUP.