Velika proslava

U subotu na Rabu rade i dijele čak 135 metara rapske torte

Lucian Borić

Foto TZG Raba

Foto TZG Raba

Rabljani slave 135 godina bavljenja turizmom



Ove godine obilježava se 135 godina organiziranoga bavljenja turizmom na otoku Rabu, a u sklopu toga, Turistička zajednica grada Raba i Grad Rab pozivaju sve otočane i njihove goste na još jedan zanimljiv događaj.


U subotu, 21. rujna 2024., u 18 sati, tako će početi izrada najpoznatije rapske otočne slastice, ali ovaj put nije riječ o običnoj rapskoj torti, već o najdužoj koja je ikada napravljena.





Vrijedne djelatnice i djelatnici Vilma slastica, pod budnim okom gospođe Vilme Brna, izradit će prigodnu, 135 metara dugu rapsku tortu, kako bi se i na ovaj simboličan način obilježilo 135 godina turizma na Rabu.


„Dođite svi u subotu u 18 sati na novoizgrađeni Gat 3, odnosno tzv. “novu Pumpurelu”, ispred hotela Arbiana, i pratite liniju rapske torte sve do Trga Municipium Arba. Veselimo se Vašem dolasku”, poručili su iz TZG Raba.


Po završetku izrade i precizne izmjere, rapska torta će se besplatno dijeliti svim okupljenima. A njih će od 20 sati zabavljati na Rabu rado viđeni gost, Ante Gelo i bend s pjevačicama i pjevačima koje su svi imali prilike upoznati u showu “The Voice” – Brunom Oberan, Josipom Palametom i Goranom Oreškovićem.