Rukomet

Supružnici Černeka donijeli kući četiri boda protekloga vikenda: “Ključna je bila naša želja za pobjedom”

Igor Duvnjak

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Ključna je bila naša želja za pobjedom. S obzirom na to da smo bile oslabljene, svaka čast curama koje su igrale - kaže Silvia Černeka



RIJEKA Zahuktala ekipa rukometašica Zameta u Dugom Selu dugo je lomila otpor domaćeg sastava, uvjerena u sebe iskusna vanjska šuterica Silvija Černeka i nasljednice joj Sara Svast, sa sedam pogodaka golgeterica utakmice s maksimalnim učinkom i ostale »mlade tice« trenera Josipa Štokića, ulaskom u posljednju četvrtinu nezaustavljivo su poletjele prema uvjerljivoj pobjedi od čak sedam golova razlike.


Usput, uz ostalo, samo je dodan novi razlog za dobro raspoloženje u popularnoj riječkoj rukometnoj obitelji Černeka, netom što je Dario s prijateljima proslavio pun pogodak u premijerligaškom susjedskom derbiju nad Porečom, sa zadovoljstvom je čestitao supruzi Silviji za pobjedu nad Dugim Selom ‘55.


– Baš je ovaj vikend kako treba, Dario i ja smo kući donijeli sva četiri boda – zadovoljno je konstatirala Silvija Černeka, koja je u pobjedu Zamećanki ugradila šest pogodaka, od čega četiri u završnom naletu Riječanki, sve poslije čak 16 izjednačenja. Riječanke su na ovo gostovanje krenule u šarenom sastavu, prorijeđenom bolestima i izostancima, no pogodile su dobitnu kombinaciju.


Analiza




– Nismo bile kompletne, ali svaka igračica koju je trener Štokić imao na raspolaganju dala je maksimum. Cijelog tjedna smo se pripremale za utakmicu, uz ostalo i uz videoanalizu utakmice Dugog Sela ‘55. U skladu s time smo i igrale.


Naravno da se i domaća ekipa na sličan način pripremala za dolazak Zameta koji je pak potvrdio da osim pameti za uspjeh treba i srce, izgaranje na terenu, borbenost.


– Ključna je u ovoj utakmici bila ta naša želja za pobjedom. Inače, Dugo Selo ‘55 je oslabljeno u odnosu na prošlu sezonu, ali presudna je ipak ta želja da ti budeš bolji i normalno da se nalaziš čim više plasiran na ljestvici. Ipak, s obzirom da smo bile oslabljene, svaka čast curama koje su igrale. Svaka je dala sve od sebe. U prvom poluvremenu je bilo grča, »prosutih« lopti, prva sam ja napravila dvije – tri gluposti. Ali to je normalno, dio je to igre. Valja raditi na tome da se smanje greške, popravljati se za buduće utakmice.


Respekt


Zamećanke, već navikle na borbu za ostanak, na startu imaju dvije pobjede, obje u gostima.


– Start je super. Uvijek velim da nikada ne valja upisivati bodove dok ih ne osvojiš, već treba cijeniti svaku ekipu, tako i novopromoviranu Zelinu. Išle smo tamo s punim respektom, nismo ih ni blizu uzele zdravo za gotovo. Dobile smo i nekako je lakše kada se prvenstvo otvori pobjedom. Išle smo sada u Dugo Selo, a inače kada si u gostima moraš više zagristi, u ovom slučaju tim više što nismo bile kompletne. Jasno, zbilja sam sretna i zadovoljna što smo osvojile četiri boda, nadam se da ćemo sada takav rezultat ponoviti ovog vikenda na Zametu.


Riječanke će domaću premijeru imati u idućem kolu s Trešnjevkom, kojoj odmiču dva boda.


– Trešnjevka se vratila u Prvu ligu, ne poznajemo baš ekipu koju imaju na okupu, ali moramo se više fokusirati na sebe, dorađivati neke stvari u igri, ispravljati greške. Naravno, forsirati ono što je dobro. Valja igrati i agresivno u obrani, još i kada se pridruži vratarka, obrani koju loptu, lakše je. Sve ovo uz činjenicu da osokoljene dvjema pobjedama čekamo Zagrepčanke.