Mali planinari

Planinarsko društvo „Željezničar“ iz Gospića pokreće novu sekciju “Mali medvjedići”

Marin Smolčić



 


Planinarsko društvo „Željezničar“ iz Gospića pokreće novu sekciju “Mali medvjedići”! Cilj ove sekcije je uključiti najmlađe članove u planinarenje i izlete, kako bi od malih nogu razvijali ljubav prema prirodi, planinama, zavičaju i zdravom načinu života.


Prvi planirani izlet održat će se 22. rujna, a vodi mlade planinare na brdo Metlača u općini Perušić i u Pećinski park Grabovača. Bit će to prilika za mališane da uz stručnu pratnju uživaju u ljepotama ovoga kraja i upoznaju zanimljivosti speleološkog parka i monumentalne špilje Samograd.




Kako nam je pojasnio predsjednik PD „Željezničar Milan Jurjević Zanimanje djece za ovaj izlet je veliko i ispunjeno očekivanjima.


„Do sada se za ovaj izlet prijavilo preko 20 malih planinara. Pozivamo ih da nam se jave, uz jedini uvjet da s njima tijekom izleta bude barem jedan roditelj. Prijave su u tijeku, a više informacija o izletu i potrebnoj opremi možete dobiti putem kontakata voditeljima sekcije i  Ivani Butorac Galac na broj 098/ 9267- 533, ili na našoj web i FaceBook stranici. Pozivamo zainteresirane roditelje da prijave svoje mališane i pridruže se našem veselom društvu, napominje Milan Jurjević.


Na ovaj način će malim planinarima svakako u dubokom sjećanju ostati ovaj izlet koji se priređuje na samom početku jeseni 2024. godine.