SP u Uzbekistanu

Hrvatsku futsal reprezentacija danas na SP-u čeka Brazil, zabili su deset komada Kubancima

Ivan Volarić

Franco Jelovčić/Foto PIXSELL

Franco Jelovčić/Foto PIXSELL

Utakmica počinje u 17.30 sati uz izravni TV prijenost na HRT-2



BUHARA Futsal reprezentacija Hrvatske danas od 17 sati (HRT-2) odigrat će i drugi susret u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu. Nakon startnog poraza od Tajlanda slijedi najteža moguća zadaća i jedan od najvećih favorita za osvajanje titule – Brazil. Carioce su u prvom kolu demonstrirale moć, zabile su deset pogodaka Kubi, uputile preko 60 udaraca prema golu… Dakle, u prosjeku više od udarca po minuti!


Jasno je da su Brazilci veliki, ogromni favoriti i da bi sve osim njihove pobjede predstavljalo senzaciju. No, u hrvatskim redovima se ne predaju unaprijed, nije nebitno i s koliko golova razlike će se doživjeti poraz. Naime, sustav natjecanja omoguće prolaz četirima najboljim trećeplasiranim reprezentacijama, a Hrvatska će u slučaju pobjede nad Kubom u posljednjem kolu biti na toj poziciji.


– Malo smo bili u padu na psihološkom planu neposredno poslije utakmice s Tajlandom, ali već u nedjelju je to bilo bolje, napravili smo regeneraciju, imali dobar, motivirajući sastanak s izbornikom i stožerom. Momčad je svjesna da smo igrali dobro i da nema vremena za plakanje, a i većini igrača će dvoboj s Brazilom biti utakmica života. Brazil je ogroman motiv, riječ je o igračima vrhunske klase, najboljima u ovom sportu. Brazilska momčad je prepuna zvijezda: Pito, Diego, pa sva tri vratara… Ovo je velik ispit za našu momčad i siguran sam da ćemo, poslije poraza od Tajlanda, reagirati na pravi način. Tražit ćemo pobjedu pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Mane brazilske momčadi? Možda nisu dovoljno agresivni i obrana im nije jača strana. S druge strane, mi ćemo morati odigrati obranu na vrhunskoj razini. Većina brazilskih igrača ima prolaz u igri, vrhunske udarce – govori Franco Jelovčić, jedan od dvojice kapetana Hrvatske, svjestan da će Kuba biti ključna utakmica za prolaz.




– Kubu ćemo u trećem kolu sigurno pobijediti, ali ne želim još o tome pričati. Čeka nas Brazil, ako nam se vrati barem 20 posto onoga što smo promašivali protiv Tajlanda, bit će sigurno dobro – rekao je Jelovčić.