Ždrijeb u Zagrebu

Vaterpolisti Primorja EB saznali suparnike u skupnoj fazi Euro kupa

Denis Frančišković

Igor Hinić/V. KARUZA

Igor Hinić/V. KARUZA

Igrat će se od 27. do 29. rujna, a dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine plasirat će se u daljnji tijek natjecanja



ZAGREB  Vaterpolisti Primorja Erste Bank saznali su protivnike u LEN Euro cupu, Riječani će kvalifikacijski turnir igrati u skupini u Budimpešti zajedno s talijanskim velikanom i višestrukim europskim prvakom Pro Reccom, sada pod nazivom Recco Waterpolo, španjolskim prvoligašem Terrassom i jakim domaćim sastavom BVSC-om. Primorjaši su prošle sezone napravili podvig ulaskom u finale ovog natjecanja u kojem je Jug AO bio uvjerljivo bolji na bazenu Kantride.


Ždrijeb održan u Zagrebu bio je u središtu pozornosti zbog činjenice što Hrvatska ove godine u kvalifikacijskim skupinama ima čak četiri predstavnika, Mladost, Jug Adriatic osiguranje, Primorje EB i Solaris. Igrat će se od 27. do 29. rujna, a dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine plasirat će se u daljnji tijek natjecanja.


Uz Riječane težak ždrijeb zadesio je i Šibenčane koji će igrati u glavnom gradu Katalonije gdje su Barcelona i Vouliagmeni favoriti, a dobre izglede ima i talijanski Genova Quinto.




Lakši ždrijeb imali su Zagrepčani i Dubrovčani, a jedna skupina igrat će se i u Zagrebu u kojoj je Mladost domaćin turskoj Enki, grčkom Apolon Smyrnisu, španjolskom Sant Andreu i Cattaru iz Crne Gore.


Gospari odlaze u goste u francuski Aix-en-Provence gdje će igrati s domaćim Pays d’Aixom, njemačkim Ludwigsburgom, bolonjskim De Akkerom i atenskim Panathinaikosom.


Vaterpolisti Mladosti i Jug Adriatic osiguranja ostali su bez plasmana u Ligu prvaka, pa će jedini hrvatski predstavnik u elitnom natjecanju biti splitski Jadran. Mladost je odlučujućem susretu turnira u Kragujevcu izgubila od Radničkog s 8:9 premda je sredinom treće četvrtine vodila 8:3.