SHNL

Sudačka komisija HNS-a o spornom drugom žutom kartonu u derbiju: “Igrač Hajduka nije trebao biti isključen”

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



ZAGREB Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu situacija iz šestog kola SuperSport HNL-a, a utakmica Rijeke i Gorice nije bila “pod povećalom” jer nije bilo spornih situacija. Komisija je izdvojila tri situacije, po jednu s utakmica Dinamo – Hajduk, Istra – Lokomotiva i Šibenik – Varaždin.


Derbi Dinama i Hajduka završio je pobjedom Splićana na Maksimiru, a posebno se izdvojio drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni za lijevog bočnog braniča Hajduka Ismaëla Dialla. Sudačka komisija smatra da nogometaš Obale Bjelokosti nije trebao dobiti taj drugi žuti karton.


” U 51. minuti sudac je ispravno opomenuo gostujućeg braniča br. 5 – preoštar start (zakašnjeli start na zglob) – nakon ispravno puštene prednosti. U 93. minuti isti branič napravio je prekršaj igranja rukom tako da je povećao svoje tijelo te zaustavio loptu. Ruka nije bila u prirodnom položaju, i previše udaljena od tijela. Ispravna odluka – izravan slobodni udarac.




Sudac je smatrao da je branič zaustavio obećavajući napad jer su dvojica domaćih napadača bila blizu i sudjelovala u napadačkoj fazi. Sudačka komisija može razumjeti sučevu odluku na terenu za igru, ali radije bi da se za takve prekršaje ne dodijeli druga opomena. Nije bilo jasnih dokaza o razvoju obećavajućeg napada koji bi zaslužio drugi žuti karton.


Prema VAR protokolu, intervencija VAR-a nije dopuštena jer se radilo o žutom kartonu, a ne izravnom crvenom kartonu”, stoji u priopćenju sudačke komisije objavljenom na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.