4 koraka

Dok svakodnevno njegujemo lice, što je s ostatkom tijela? Evo kako temeljito nahraniti kožu

Lucija Sučić

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Naravno, full tretman kože možete napraviti kod kuće

Svakog jutra i večeri regularno na lice stavljamo svu silu krema, kremica, seruma, maglica… No što je s ostatkom tijela?


Dok tu i tamo noge znamo iznenaditi s kojekakvim losionom, s vremena na vrijeme je i koži tijela potrebno dati full tretman. Evo kako ga napraviti kod kuće!


Nježno čišćenje


Prvi je korak očistiti kožu tijela s nježnim i neparfumiranim sapunom ili gelom, a bonus je ako sadrže hidratantne sastojke poput shea maslaca, ceramida i biljnih ulja poput argana, avokada i masline.


Sastojak kojeg se trebate kloniti je alkohol jer on u većini slučajeva isušuje kožu!



Piling


Uklonite mrtve stanice kože pilingom, no umjesto agresivnih mehaničkih, potražite proizvode s alfa hidroksi kiselinama (AHA) ili beta hidroksi kiselinama (BHA) koje ljušte površinu kože i poboljšavaju njezinu teksturu.


Osim što će vam podariti blistavu kožu, bolji su u čišćenju viška sebuma iz pora i smanjenju masnoće od tradicionalnog pilinga. Ako izlazite na sunce, obavezno zaštite kožu zaštitnim faktorom.


Ako ne želite, dobra je opcija i običan piling ili suho četkanje.



Depiliranje


Ako imate neželjenih dlačica, kao treći korak dolazi brijanje nogu i bikini zone.


To slijedi nakon pilinga jer isti izvlači dlačice iz folikula čime se smanjuje rizik od urastanja i iritacije.


Također biste trebali hidratizirati i omekšati dlačice tako što ćete se prije brijanja okupati u kadi ili istuširati. Obavezno koristite gel za brijanje i brijač s više oštrica, te uvijek hidratizirajte kožu odmah nakon brijanja.



Hidratacija


Hidratacija odmah nakon tuširanja pomaže zadržati dio vode u koži, održavajući je optimalno vlažnom.


Za razliku od lica, vjerojatno će koža “potrpiti” teže sastojke poput kokosovog ili bademovog ulja. Ipak, ako ste skloni aknama, možda biste se trebali držati losiona.