
Foto Istock
Pečeni slani kolač poslužiti mlak. U zatvorenoj posudi čuvati dva do tri dana
Priprema: Prvo pripremite starter. Kvasac otopiti u mlakoj vodi, dodati ječmeni slad (ili šećer) i dobro promiješati da se sav kvasac otopi. Tek tada dodati brašno i zamijesiti tijesto. Oblikovati lopticu i ostaviti pokriveno plastičnom folijom da se diže sat vremena u pećnici s upaljenim svjetlom.
U posudu staviti žutanjke, vodu, sol, parmezan i dobro promiješati. U starter dodati brašno i miješajući miserom postepeno uliti smjesu od jaja. Kada ste dobili kompaktnu smjesu postepeno dodavati omekšali maslac. Prebaciti na dasku i nastaviti mijesiti rukama dok ne dobijete kompaktno i glatko tijesto.
Ostaviti ga da se diže dva sata u pećnici s upaljenim svjetlom. Nakon isteka vremena tijesto razvaljati do debljine od pola centimetra. Namazati maslinovim uljem. Kadulju nasjeckati, pomiješati s pancetom i sirevima narezanim na kockice. Na tijesto položiti ementaler, povrh njega sir, pancetu i posuti kaduljom. Zarolati i staviti u namašćen kalup za kugluf. Pustiti da se diže joj desetak minuta. Peći 40 minuta na 180 stupnjeva. Pečeni slani kolač poslužiti mlak. U zatvorenoj posudi čuvati dva do tri dana.