Radovi

Započelo proširenje županijske ceste od Škrljeva prema Krasici

Sanja Gašpert

Foto Grad Bakar

Foto Grad Bakar



Započeli su radovi na proširenju županijske ceste Ž5059 od Škrljeva prema Krasici (Nova cesta).


Radovima financiranim od strane Grada Bakra i Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije proširit će se cesta i dobiti treća traka, odvojak za skretanje u lijevo prema Donjem selu Škrljevo i mjesnom groblju te smanjiti opasnost prometovanja dosada prilično nepreglednim zavojem.


– Dugo očekivano proširenje ceste konačno je u tijeku zahvaljujući suradnji Mjesnog odbora Škrljevo, Grada Bakra i Županijske uprave za ceste.




Investiciju u vrijednosti od 300 tisuća eura u polovičnom iznosu dijele Grad Bakar i ŽUC, a izvođač radova slijedećih dva mjeseca je tvrtka Pograd d.o.o. iz Čabra.


Proširenjem ceste dobiti će se treća traka, odvojak za skretanje u lijevo, prema Donjem selu Škrljevo te groblju. Ovim rješenjem spriječit će se brojni sudari koji su se dešavali upravo na ovom nepreglednom i opasnom zavoju.


U ime Mjesnog odbora zahvaljujemo se prometnoj policiji i Gradu Bakru, kao i ravnatelju ŽUC-a Robertu Maršaniću, koji je imao razumijevanja u realizaciji ovog projekta.


Dok traju radovi molimo za razumijevanje i strpljenje u prometu na Novoj cesti. Molimo vozače da poštuju privremenu prometnu regulaciju i obilazak kod propelera starom cestom, kažu u Vijeću Mjesnog odbora Škrljevo.