Ante Majstorović

Najstariji igrač u momčadi Rijeke: “Kad sam to čuo, malo sam bio u šoku, ha, ha”

Denis Frančišković

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Momčad je mlada, pokušavam da dečki svaki dan nešto nauče od mene, uspijem li, bit ću zadovoljan - kaže Majstorović



RIJEKA Radomir Đalović odlučio je među startere protiv Puljana uvrstiti i Antu Majstorovića te Mladena Devetka, dvojicu donedavnih igrača Istre 1961. Obojica su odigrala sasvim solidno i kvalitetno odradila svoj dio zadaće. Devetak je donio dosta čvrstine na boku i u skok igri, a o Majstoroviću je suvišno govoriti koliko donosi svojim iskustvom i smirenošću. Uostalom, iza njega je više od 200 utakmica u HNL-u. Za Lokomotivu ih je odigrao okruglo 100, za Osijek 55, za Split 35… Za Rijeku zasad ima pet nastupa.


– Dogovorili smo se da ćemo ući u utakmicu čvrsto i jako, igrali smo doma i bili smo favoriti. Znamo da imamo tu kvalitetu prema naprijed i sada se to i pokazalo – kaže 30-godišnji Majstorović. – Istra? Malo su se kod mene miješale emocije, to su sve moji jako dobri prijatelji, ali morao sam biti jako fokusiran. Naravno, znam sve o tim igračima, kako funkcioniraju i kako Tramezzani priprema utakmicu. U Istri sam proveo predivnu godinu, ali Rijeka je sad moj novi klub i svim srcem sam sada tu.


Dva riječka »projektila« trasirala su put prema pobjedi, no priprema utakmice bila je bitno drukčija.




– Jednostavno smo znali da smo kvalitetniji i prema dogovoru u njihovoj zadnjoj trećini morali smo riješavati situacije »jedan na jedan«. To smo dosta radili na treningu i uspjeli smo.


Momčad je u dva HNL kola na Rujevici zabila osam golova, nije primila niti jedan. U Varaždinu je remizirala bez pogodaka. Sada su Zmajčeki u fokusu…


– Jako bitna utakmica igra se već za dva dana i raduje što smo zabili četiri gola. Iza držimo nulu, čvrsti smo. Sve će nam to dobro doći za četvrtak. Dobro je što smo se nakon Švedske brzo »prešaltali« na pobjednički kolosijek. Znali smo da vrijedimo i da imamo kvalitetu. Sve je ispalo jako dobro.


Rijeka je puno vrjednija momčad od Olimpije, ali i od Elfsborga.


– Favoriti smo, ali vidimo da su se Ljubljančani jako dobro digli dolaskom novog trenera. Igraju jako dobro na otvaranju prvenstva. Sigurno neće biti lako, ali već u prvoj utakmici idemo po pobjedu i dati sve od sebe za prolazak u skupinu.


Majstorović je na neki način prava zamjena za odlaske iskusnih Mateja Mitrovića i Emira Dilavera. Riječkoj mladosti može prenijeti puno toga.


– Jako dobro sam se snašao, dečki su OK. Sad sam ja s 30 godina najstariji. Kad sam to čuo, malo sam bio u šoku, ha, ha… HNL jako dobro poznajem, nema tu problema s nekom posebnom prilagodbom. Momčad je mlada, pokušavam da dečki svaki dan nešto nauče od mene, uspijem li, bit ću zadovoljan. Idemo pomalo, bez velikih najava, pa gdje nas to odnese – zaključuje Majstorović.