Sportski direktor Rijeke

Raić Sudar: “Željko je vrhunski čovjek i dobar trener, Uprava je procijenila da nam treba nova energija

Denis Frančišković

Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza

Znam da je tajming možda neuobičajen, jer treneri se obično mijenjaju nakon loših rezultata. No, prošle sezone smo izgubili i Kup i prvenstvo, imali pet poraza pa nismo mijenjali trenera



RIJEKA – Darko Raić Sudar, sportski direktor Bijelih, bio je u utorak glasnik koji je Željku Sopiću prenio vijest o tome da je bivši trener. Uvijek nezahvalna uloga, ali riječ je operativcu koji je poveznica uprave i momčadi.


– Hvala Sopiću i njegovom cijelom stožeru na ovoj skoro godini dana suradnje. Bilo je puno lijepih stvari, ali i teških trenutaka – kaže Raić Sudar.


– Međutim bilo je više dobrih stvari. Tako je to u trenerskom poslu, znam i sam iz vlastitog iskustva. Uprava kluba na čelu s predsjednikom donijela je odluku da se trener promijeni. Drago mi je što je Radomir Đalović koji se dosta puta pokazao kao vojnik kluba, prihvatio ovaj izazov. Naravno, o njegovim rezultatima ovisit će njegov daljnji put, tako je to u trenerskom životu. No, imat će maksimalnu podršku kluba.




Navijače Bijelih posebno je iznenadio tajming smjene kao i način, neposredno nakon što je Sopić održao press konferenciju uoči puta u Švedsku.


– U ovoj situaciji nije odlučila jedna loša utakmica, nije došlo sve u jedan dan. Uprava je procijenila da nam treba malo neke nove energije. Željko je vrhunski čovjek i dobar trener, ali u nekim periodima dođe do zasićenja i svega pomalo. Znam da je tajming možda neuobičajen, jer treneri se obično mijenjaju nakon loših rezultata. No, prošle sezone smo izgubili i Kup i prvenstvo, imali pet poraza pa nismo mijenjali trenera. Te analize i razmišljanja ostat će sada interna stvar kluba – zaključio je Raić Sudar uz najavu da je Obregon blizu pronalaska novog kluba, a radi se i na pojačanjima. Kao i uvijek puno toga ovisit će o izlaznim transferima.