Opatija

Kirigin i Đukić obišli radove na Društvenom domu Poljane, ondje useljava dječji vrtić

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Grad Opatija

Foto Grad Opatija



Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin i njegova zamjenica Kristina Đukić obišli su radove na rekonstrukciji prvoga kata Društvenog doma Poljane u koji će iduće pedagoške godine useliti Dječji vrtić Opatija.


Novouređeni prostor će, prema pedagoškim standardima, biti preuređen u područni vrtić s dvije jasličke skupine, od kojih će svaka moći primiti do dvanaestero djece, naveli su iz Grada Opatije.





Uz dvije velike prostorije s prilagođenim sanitarnim čvorovima, previjalištem te kuhinjom i sanitarnim čvorom za odgajatelje, na stražnjoj strani zgrade napravljena je i terasa s mostom koji će djecu voditi na zeleno vanjsko igralište.


Predviđeno je i uređenje fasade Doma Poljane.


– Za ovu investiciju Gradu Opatiji je odobreno 229.345,01 eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za projekt “Rekonstrukcija dijela Društvenog Doma Poljane u područni vrtićki objekt Poljane”.


Izvođač radova je Zanatska zadruga GRADIN iz Rijeke. Očekuje se da će prvi mali polaznici u jaslice Poljane krenuti do kraja ove godine – najavili su iz Grada Opatije.