'It Ends With Us'

Blake Lively progovorila o glumi i produciranju novog filmskog hita: ‘Uložila sam sve što sam imala’

M. Č.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Dok film uljuljkuje gledatelje razvijajući se kao ljubavna priča, njegov razorni preokret u nasilje traži od njih da preispitaju sve što su već vidjeli - čak i vlastitu prosudbu.

Svjetski poznata glumica Blake Lively u novom je intervjuu za Variety priznala da joj je produciranje i gluma u filmu “It Ends With Us”, filmskoj adaptaciji najprodavanijeg ljubavnog romana Colleen Hoover, “uzelo gotovo sve što je mogla dati”.


,,Bilo mi je jako važno raditi izvan kamere”, rekla je Lively, koja glumi Lily Bloom, za Variety na njujorškoj premijeri filma u utorak, te dodala: ,,Posao koji sam radila kao producent bio je daleko sveobuhvatniji od svega što sam radila glumeći Lily. Upravo sam sve to napravila. Nema ničega čega se nisam dotakla u ovom filmu”.


Kao i izvorni materijal, “It Ends With Us” prati Bloom koja se zaljubljuje u neodoljivog neurokirurga Rylea Kincaida nakon nekoliko sudbonosnih susreta. Kada se pojave Ryleove nasilne sklonosti, Lily ponovno proživljava krug obiteljskog zlostavljanja koji je definirao odnos njezinih roditelja i pronalazi snagu da se oslobodi.


Godine 2022., zahvaljujući “BookToku”, književnoj strani TikToka koja promiče popularne romane, Hooverin roman prodan je u četiri milijuna primjeraka i time je postao veliki hit.




,,Trebala je moja ljubav, bila je potrebna moja strast, trebalo mi je vremena, bila je potrebna moja hrabrost i predanost, i trebalo mi je sna,” nastavila je Lively o radu na filmu, dodavši: ,,Zbog toga nikad u životu nisam imala toliko autorstva. Ulazim u ovu premijeru s velikim ponosom na ono što smo napravili. Prvi put mogu otići govoreći: ‘Uložila sam sve što sam imala u ovo i ponosna sam na to.’ To je jedan od najvećih darova u mom životu, a definitivno mojoj karijeri.”


“It Ends With Us” je režirao Justin Baldoni, koji glumi Rylea. Dobio je filmska prava od Hoover 2019. godine, prije nego što je roman pronašao svoju vatrenu publiku na TikToku. Iako je isprva odlučio da film bude manja indie produkcija, Sony je od njega napravio uspješnicu.


Za članove publike koji nisu čitali knjigu, “It Ends With Us” se čini gotovo kao dva filma. Dok film uljuljkuje gledatelje tako što se razvija kao ljubavna priča, njegov razorni preokret u nasilje traži od njih da preispitaju sve što su već vidjeli – čak i vlastitu prosudbu. Baldoni kaže da je u tome stvar.


,,To je samo odraz života”, rekao je za Variety, te dodao: ,,Proveli smo puno vremena razgovarajući s preživjelima kako bismo bili sigurni da smo ovu priču shvatili ispravno, da smo je učinili istinitom. Uvijek iznova, ono što sam naučio je da kada ti odnosi započnu, oni počnu savršeno. Romantika i ljubav i odličan seks. Željeli smo odati počast stvarnim životnim iskustvima ovih žena.”


I dok su mnogi kritizirali knjigu zbog romantiziranja obiteljskog zlostavljanja, Baldoni kaže da zadržavanje unutar perspektive protagonistice pomaže publici da razumije njezin izbor i traumu.


,,Na kraju filma, publika sustiže Lily baš kad ona više ne može pobjeći od svoje stvarnosti. Napravili smo film na taj način kako bismo odali počast svim ženama koje prolaze kroz ovo. Želim da se vide na ekranu, da odu kući i telefoniraju svom najboljem prijatelju. Reći da im treba pomoć“, zaključio je Baldoni.