ogradila se

Céline Dion ‘ne podržava’ Trumpovu upotrebu njezine pjesme

M. Č.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Tim pjevačice kritizirao je bivšeg američkog predsjednika zbog "neovlaštenog" korištenja isječka jednog od njezinih hitova na događaju u predsjedničkoj kampanji.

Tim svjetski proslavljene pjevačice Céline Dion kritizirao je bivšeg američkog predsjednika, Donalda Trumpa, zbog “neovlaštenog” korištenja isječka jednog od njezinih hitova na događaju u predsjedničkoj kampanji.


Pjesma “My Heart Will Go On” – koja se pojavila u filmu “Titanic” – puštena je prije nego što se Trump pojavio na pozornici na skupu u Montani u petak.


U izjavi objavljenoj na X-u, Dionin tim rekao je da ona ne podržava korištenje pjesme, dodajući: “I stvarno, ta pjesma?”



,,Danas su menadžment tim Celine Dion i njezina diskografska kuća, Sony Music Entertainment Canada Inc, postali svjesni neovlaštenog korištenja videa, snimke, glazbene izvedbe i sličnosti Celine Dion kako pjeva My Heart Will Go On na kampanji Donalda Trumpa / JD Vancea u Montani. Ovo korištenje ni na koji način nije dopušteno, a Celine Dion ne podržava ovo ili bilo koje slično korištenje“, navedeno je u izjavi, uz dodatak: ,,…I stvarno, ta pjesma?”


“My Heart Will Go On” jedna je od najpoznatijih pjesama peterostruke dobitnice Grammyja Dion. Oscarom nagrađena balada bila je na soundtracku blockbustera Titanic iz 1997., u kojem glume Leonardo DiCaprio i Kate Winslet kao dvoje ljubavnika koji se susreću na prvom putovanju potonulog broda 1912. godine.


Podsjetimo, Dion se trijumfalno vratila pjevanju uživo prošlog mjeseca na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Bio je to njezin prvi nastup otkako je otkrila da joj je 2022. dijagnosticiran sindrom ukočene osobe (SPS).


SPS je rijedak neurološki poremećaj koji uzrokuje grčenje mišića i može biti iscrpljujući. Pjevačica je raspravljala o svojim borbama sa SPS-om u filmu pod nazivom “I Am: Celine Dion”, za koji je Amazon Prime Video prošlog mjeseca rekao da je postao njegov najuspješniji dokumentarac ikada.


Inače, razni umjetnici i bendovi ranije su se žalili da Trump koristi njihove pjesme na predizbornim skupovima. Kanadski umjetnik Neil Young također se protivio tome da Trump koristi njegove pjesme, a Rolling Stonesi su mu 2020. prijetili tužbom nakon što je pjesma “You Can’t Always Get What You Want” puštena na političkom skupu u Tulsi u Oklahomi.


Slično tome, Ozzy i Sharon Osbourne poslali su Trumpu obavijest kojom mu zabranjuju korištenje glazbe Black Sabbatha u predizbornim videima 2019. godine, piše BBC.