Challenge u Ičićima

Odbojkaška poslastica počinje ovoga petka u Ičićima, interes je nikad veći

Ivan Volarić

Josip Pribanić/Foto Arhiva NL

Josip Pribanić/Foto Arhiva NL

Prvi put izostat će barem jedan od slovenske braće Pokeršnik, istinskih kraljeva odbojkaških terena u podnožju Učke



RIJEKA  Ovoga petka od ranih jutarnjih sati, susretima kvalifikacija, u organizaciji KOP-a Opatija počinje Challenge u Ičićima. Odbojkaška poslastica za kraj pjeskaške sezone niti u svojem 11 izdanju sasvim sigurno nikoga, tko se odluči provesti tri dana na plaži u Ičićima, neće ostaviti ravnodušnim. Jedinstveni spoj mora, odbojke i dobre zabave oprobana je kombinacija koja je ovaj turnir prometnula u nezaobilazno kolovoško odredište za »pjeskaše« u ovom dijelu Europe.


Doduše, prvi put izostat će barem jedan od slovenske braće Pokeršnik, istinskih kraljeva odbojkaških terena u podnožju Učke. No, zato je tu drugi dio prošlogodišnjeg pobjedničkog para, Zagrepčanin Josip Pribanić, koji će nastupiti u kombinaciji s Čehom Martinom Melmukom. »Priba« će veliku prijetnju imati u svojim sugrađanima Jurici Skorinu i Hrvoju Zeleniku, koji su prošle godine osvojili treće mjesto, ali i nekoliko slovenskih, mađarskih, pa i uvijek posebno motiviranih domaćih parova, koji su u stanju iznenaditi.


Kod djevojaka nastup su potvrdile lanjske pobjednice Slovenke Anja Maček i Špela Morgan, zatim finalistkinje Slovenke Maja Marolt i Živa Javornik. Kao i u muškoj konkurenciji, svoj put prema nedjeljnoj završnici tražit će i nekoliko dobrih hrvatskih parova, ali i onih iz susjednih zemalja, kao i niz domaćih parova iz riječkog bazena željnih dokazivanja. Neće biti Novljanke Katarine Pilepić, jedine domaće pobjednice Ičića od prije dvije godine.




U muškoj konkurenciji prijavljeno je 23, a u ženskoj 26 parova. Njih šest ulazi u glavni ždrijeb po FIVB bodova, po dva uz pozivnicu organizatora, a četiri para dobit će se nakon brojnih kvalifikacijskih mečeva u petak. Subota je rezervirana za glavni dio turnira, nedjelja poslijepodne za završnicu.


Ukupni nagradni fond turnira iznosi 5.000 eura, odnosno 2.500 po kategoriji. Prvi parovi u obje konkurencije osvojit će po 1.000 eura, poraženi finalisti 700, trećeplasirani parovi 500, a četvrtoplasirani po 300 eura. Završnicu će prenositi SPTV, a budući da se turnir poklapa s Danima Ičića ionako bogati zabavni program dodatno je obogaćen nastupom grupe TBF u petak