Istarski kamenolom

Dvije svjetske DJ zvijezde obilježit će kolovoz na hrvatskoj glazbenoj sceni

Ivana Kocijan

DJ Solomun, Foto: NIELS FREIHEIT

DJ Solomun, Foto: NIELS FREIHEIT

Solomun u Hrvatsku dolazi izravno s Untold Festivala u Rumunjskoj, a Hot Since 82 stiže 24. kolovoza



Dvije svjetske DJ zvijezde obilježit će kolovoz na hrvatskoj glazbenoj sceni. Domaći brend BSH već ove subote u povijesnom istarskom kamenolomu Cave Romane predstavlja nastup slavnog techno DJ-a današnjice Solomuna. Solomun u Hrvatsku dolazi izravno s Untold Festivala u Rumunjskoj, a nakon Vinkurana odlazi na svoju rezidenciju u klubu Pacha na Ibizi.


Ovo je jedini njegov nastup u regiji ove godine pa ne čudi da su ulaznice bile rasprodane dva tjedna prije nastupa. Dobra je vijest da je partner događaja Mastercard osigurao dodatni kontingent ulaznica koje se mogu kupiti na stranici www.priceless.com.


– Kad sam bio mlađi, znali smo provoditi cijele ljetne praznike u Hrvatskoj i Bosni s obitelji. Danas, kad sam na turneji gotovo 10 mjeseci, stignem doći jednom u Bosnu i jednom u Hrvatsku, rekao je.




Solomun će u pulsku zračnu luku sletjeti na dan spektakla. Kako često ističe da voli Hrvatsku, zajedno sa svojim timom uživat će upravo u domaćim specijalitetima te istarskim vinima. Njegov put u glazbeni svijet počeo je zahvaljujući njegovom bratiću koji je često posjećivao noćne klubove te mu donosio kasete.


Te su mu vrpce pokazale da glazba nije samo komercijalni radio. Tada je počeo kupovati vinilne ploče, da bi na kraju sa 16 godina svirao u Domu mladih za ostale tinejdžere. Bosansko-njemački DJ glazbom se počeo baviti s 23 godine, a danas je jedan od najprepoznatljivijih i najkarizmatičnijih DJ-a.


Uz njega u Cave Romane stižu DJ-i Adam Ten i Andrew Meller.


BSH Events u Zagrebu 24. kolovoza od 18 sati predstavlja open air spektakl Hot Since 82 at Zagreb Pyramids. Engleska DJ zvijezda nastupit će na Zagrebačkom velesajmu ispred »Talijanskog paviljona«.


Hot Since 82, pravog imena Daley Padley, karizmatični je Englez iz Leedsa. Ulaznice za spektakl moguće je kupiti u sustavu Entrio.hr.