Dalmatinska vila

Doris Dragović održala koncert u pulskoj Areni, publici pružila tri sata vokalnog, vizualnog i interpretacijskog savršenstva

Ana Orsag

Foto: LEONA TEODOROVIĆ

Foto: LEONA TEODOROVIĆ

"Ima puno arena, ali samo jedna je ona posebna i prava. Dugo sam je čekala i silno smo zahvalni što ste nam omogućili da uđemo u ovu čaroliju", kazala je



Glazbena diva Doris Dragović održala je preksinoć prvi samostalni koncert u prepunoj pulskoj Areni.


Miljenica nacije svjetskog glasa jedna je od najdugovječnijih dama na estradi, a preksinoćnjim koncertom dokazala je da može stati uz bok svjetskim zvijezdama koje su ovog ljeta punile amfiteatar.


– Ima puno arena, ali samo jedna je ona posebna i prava.




Dugo sam je čekala i silno smo zahvalni što ste nam omogućili da uđemo u ovu čaroliju. Jako smo uzbuđeni, a ima nas oko tridesetak na ovoj pozornici, bile su ovo riječi legendarne splitske pjevačice nakon što je otvorila koncert pjesmom »Ima nešto u tome što se volimo«.


Sjajan nastup


»Ni riči« legendarna pjevačica nije ostala dužna svojoj vjernoj publici u gotovo trosatnom koncertu punom emocija koja je zajedno s njom pjevala bezvremenske hitove koji su obilježili generacije poput poput »Marija Magdalena«, »Krivi ljudi«, »Željo moja«, »Baklje ivanjske«, »Malo mi za sriću triba«…


Vidno raspoložena i emotivna Doris izvela je i novu pjesmu »Koplje ljubavi« oduševivši prisutne savršenom izvedbom, moćnim vokalom i snažnom interpretacijom.


Njezinu bogatu glazbenu karijeru obilježile su balade koje su za nju skladali Zrinko Tutić, Marina Tucaković i bračni par Huljić, a Doris ih je obojila i dala pečat svojim jedinstvenim i melankoličnim glasom, ali i Dalmacijom koja izlazi iz svake pjesme i koju nosi u sebi kroz svoj temperament i raskošnu mediteransku ljepotu zbog koje je zaradila i titulu Miss Eurosonga na kojem nas je čak dvaput predstavljala.


Vokalno i vizualno snažna, od prve do posljednje minute koncerta zvučala je i izgledala sjajno.


Gosti iznenađenja


Posebno iznenađenje večeri bila je Zoe Šestan, pobjednica dječjeg Sanrema.


– Kad si mlad, ne ostvare ti se baš svi snovi. Polako, čekaj… I onda upoznam nekog, jako malog, kome su se veliki snovi ostvarili. Kad sam imala 12 ili 13 godina, da sam tada nastupala na nekim festivalima… Ona je to uspjela, nastupala je na velikim festivalima, divim joj se i klanjam joj se, rekla je Doris kad joj se na pozornici pridružila 12-godišnja pjevačica.


Zoe je otpjevala pjesmu »Dajem ti srce«, a zanimljivo je da je ovo bila 13. pjesma na koncertu, a Zoe 10. kolovoza slavi 13. rođendan tako da je u ovom slučaju – za Zoe 13 sretan broj.


Tu iznenađenjima nije bio kraj – nastupio je i pulski dječji zbor Zaro koji je, između ostalog, otpjevao pjesmu Atomskog skloništa »Za ljubav treba imat’ dušu« i zajedno s Doris pjesmu Tine Turner »We don’t need another hero«. Osim Tine, Doris se prisjetila i prerano preminulog kolege Jasmina Stavrosa u čiju je čast otpjevala pjesmu »Umoran« što je izazvalo posebne emocije među publikom.


– Moj Staki, neću te nikada zaboraviti!, tužno je prokomentirala Doris na kraju pjesme.


Samo nas zovite…


Posebnu zahvalu uputila je i splitskoj dizajnerici Anamariji Asanović koja je i ovoga puta bila zadužena za originalne kreacije koje je nosila na pulskom koncertu. Presvlačila se dvaput i svaki puta zablistala u zlatno-bijelim kombinacijama koje su se stopile s okruženjem amfiteatra učinivši da izgleda poput rimske boginje.


– Žurim se da što više postignem dok sam mlada jer uspjeh je rezerviran samo za one mlade pune snage, a bore i mlohav izgled nisu za scenu, rekla je nekad davno Doris u jednom intervjuu.


Tko zna što bi na tu izjavu rekla danas kada je sa 63 godine dvaput rasprodala zagrebačku Arenu i prvi puta napunila pulsku.


– Lagano jedva stojim na nogama, da je do mene, već bih sve kriminalističke serije odgledala u ovu uru, one detektivske, CSI su mi najdraže.


Sve vas volim, vaša ljubav me nosi, zbog ovakvih susreta postojim. Zaključat ću vas u srce i odnijeti u Split.


Hvala na ljubavi koju ste nam večeras darovali, a ako nas ikada opet poželite, samo zovite i eto nas, mi ćemo prijeći i sedam gora i sedam mora ako treba, poručila je simbolično za kraj.