Dvodnevni program

Raznolik program na Rivijeri Crikvenica uz brojna glazbena iznenađenja

Portal Novi list

Proslava Oluje i Dagnjada 4. – 5.8.2024., Rivijera Crikvenica



Grad Crikvenica dvodnevnim će programom proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Program će se održati 4. i 5. kolovoza 2024. godine.


4. kolovoza u 8 sati obilježavanje će započeti polaganjem cvijeća i svijeća na centralna groblja i spomenike Crikvenici, Dramlju, Selcu, Jadranovu i Grižanama.


Ovaj čin sjećanja i poštovanja bit će prilika da se prisjetimo svih onih koji su dali svoje živote za našu slobodu.




U Jadranovu, u 18:30 sati, posjetitelji će moći uživati u tradicionalnoj dagnjadi i zabavnom programu uz „Trio Crikvenica“, a večer će završiti uz glazbeni program s Klapom „Kampanel“ i glazbenim sastavom „Point“ u 21:00 sat.



Istovremeno, na Krčkom mostu, održat će se spektakularna bakljada pod nazivom “Oluja na Kvarneru”.


5. kolovoza će se u crkvi Uznesenja BDM održati sveta misa za Domovinu s početkom u 10:00 sati. U 16:00 sati, u Parku Palih za domovinu u Crikvenici, započet će natjecanje u kuhanju kotlića.


Nakon natjecanja, u 19:30 sati, slijedi degustacija i ocjenjivanje.


Na Trgu Stjepana Radića, u 20:00 sati, uslijedit će proglašenje pobjednika u kuhanju kotlića, a navečer slijedi glazbeni program s Đanijem Stipaničevim i Grooversima u 21:00 sat.


“Pozivamo vas da nam se pridružite u ovom slavlju, da zajedno odamo počast našim herojima i proslavimo slobodu i jedinstvo naše domovine”, poručuju organizatori.



GLAZBENE LJETNE VEČERI
5.8.2024., 21:00, Selce – centar
6.8.2024., 21:00, Crikvenica – centar


Kako vam zvuči prijedlog o večerima dobre glazbe, ugodnoga druženja, šumova mora, mediteranskog mirisa u zraku? Savršeno, zar ne? Za to su idealni Crikvenica i Selce.


Na ovotjednim Glazbenim ljetnim večerima zabavljat će nas talentirani glazbenici izvodeći poznate svjetske hitove. U ponedjeljak nas u Selcu zabavlja glazbeni trio „Splash“, a u utorak u Crikvenici glazbeni sastav „Coffee Shop Acoustic“. Vidimo se!


PRIMORSKA NOĆ
6.8.2024., 19:00, Selce – centar
8.8.2024., 19:00, Crikvenica – centar


U Crikvenici i Selcu vas očekuje bogata ponuda prirodnih i domaćih proizvoda, poput domaćeg sira, meda, džemova, rakije i likera.


Na nekima od štandova će se moći pronaći i originalni suveniri i rukotvorine, idealni za poklon ili dragu uspomenu s putovanja. Uživajte uz glazbeni sastav „Trio Crikvenica“.


VEČER RIBARSKE TRADICIJE
7.8.2024., 20:00, Selce – centar


Vrijednu baštinu i važan dio povijesti Crikvenice i Selca pretočili smo u zanimljivo i edukativno događanje na otvorenom. U opuštenoj atmosferi, iskusne ruke ribara pokazat će vam vještinu ribarenja i pletenja mreža, a druženje će dodatno začiniti kapljica dobrog vina i pokoja marinirana srdelica.



KONCERT LIMENE GLAZBE “SELCE”
8.8.2024., 20:00, Selce – centar


Tradicija sljubljena s glazbom sastavni je dio ljetnih večeri u Selcu. Osvojit će vas popularne melodije domaćih i stranih autora aranžirane za puhačke sastave. Opustite se, zaplešite i uživajte u svakome trenutku uz Limenu glazbu “Selce”.


MELODIJE S OKUSOM MORA
8.8.2024., 21:00, Dramalj – lučica Pazdehova


Na Rivijeri Crikvenica su dva savršena mjesta na kojima glazba zvuči još bolje i još više zagrijava naša srca. To su Dramalj i Jadranovo. Prekrasna priroda, šum mora i romantična atmosfera daju dobro poznatim melodijama sasvim novu dimenziju, a oba mjesta postaju prekrasne pozornice na otvorenome.


U četvrtak, 8. kolovoza, domaćin Melodijama je Dramalj. Budite dio predivnog glazbenog putovanja na koje će vas odvesti “VIP kvartet”.



NASTUP TAMBURAŠKOG ORKESTRA KUD-A “DR. ANTUN BARAC”
8.8.2024., 20:30, Crikvenica-centar


Vrhunski nastup tamburaškog orkestra KUD-a „Dr. Antun Barac“ osvojit će vas uz popularne melodije domaćih i stranih autora aranžirane za puhačke sastave. Ne propustite raznolik glazbeni program u centru Crikvenice!


NA TANJUR IZ MORSKIH DUBINA
9.8.2024., 20:00, Selce – centar
10.8.2024., 20:00, Jadranovo – riva Mulina


Ugodno strujanje čistog morskog zraka, ukusni riblji specijaliteti i primorska glazba recept su za najbolje ribarske fešte. Tradicionalno se održavaju već dugi niz godina u svim mjestima crikveničke rivijere, a uz njih su ljetne večeri još toplije i ljepše.


Uz sjajnu zabavu u Selcu i Jadranovu, čeka vas raznovrsna ponuda svježe ribe i morskih delicija. Na obje ribarske fešte možete se zabaviti uz odličan glazbeni program.



NASTUP FOLKLORNE SEKCIJE UUGC „SUNCE“
9.8.2024., 20:00, Crikvenica – Trg Hygia


Na crikveničkom trgu Hygia uživajte u programu koju su vas pripremili članovi folklorne sekcije Udruge umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“ s početkom u 20:00 sati.


GROOVY NIGHTS
9.8.2024., 21:00, Crikvenica – centar


Glazbeni sastav „Grooversi“ su tu kako bi vam tijekom srpnja i kolovoza dizali razinu endorfina. Pripremite plesne cipele, uvježbajte glasnice jer vaš je zadatak da centar Crikvenice i Selca održavate u najboljoj plesnoj atmosferi. Vidimo se u petak u Crikvenici, uživajte u vrhunskoj glazbi i najboljem društvu!


UNDERDOG MARATHON
10.8.2024., Crikvenica – plaža „Podvorska“


„Underdog Marathon“ je prvi puta održan 2017. g i održava se svake godine u kolovozu kao jedinstvena prilika za ljudsko-pseće parove da se zajedno natječu u amaterskom aquathlonu. Ovogodišnji maraton održat će se 10. kolovoza na plaži „Podvorska“ u Crikvenici u organizaciji „Monty’s Dog Beach & Bar“. Više informacija pronađite na: Underdog Marathon – Monty’s Dog Beach & Bar.


OPEN AIR CINEMA
10.8.2024., 21:00, Crikvenica – plaža Balustrada


Cijeli ste dan uživali u suncu i kupanju u moru, a sada biste s ekipom uživali uz dobar film i kokice? Nema problema, ostanite gdje jeste jer smo za vas i ove godine pripremili kino u prvom redu do mora.


Da, dobro ste pročitali, i ove će godine kino dvorana biti poznata crikvenička plaža Balustrada na kojoj ćete moći uživati u projekciji aktualnih filmskih hitova.


Treba li vam bolja pozivnica? Ne propustite posljednju projekciju za ovo ljeto, jer u subotu imate priliku uživati u kino hitu „Love again“.



TRIBUTE NIGHTS
10.8.2024., 21:00, Selce – centar


Ljetne večeri volite iskoristiti za uživanje u glazbenim evergreenima? Odlično – imamo pravu lokaciju za vas! Obala hrvatskih branitelja ove godine postaje velika ljetna pozornica na kojoj će tribute bendovi izvoditi neke od svevremenskih glazbenih hitova ABBA-e, The Beatles-a, Queen-a i brojnih drugih originalnih izvođača.


Prepustite se ugodnoj atmosferi, zaplešite i zapjevajte s nama. S vama će ove subote biti „Disco Magic Band“!


NASTUP ZBORA KUD-A „NEVEN“ SELCE
11.8.2024., 21:00, Selce – centar


Posjetite Selce i upoznajte dio kulturnoga bogatstva Hrvatske. Kulturno-umjetničko društvo predstavit će tradicionalne glazbene izričaje izvodeći skladbe iz Primorja, ali i ostalih krajeva. Zabavit će vas vrijedni čuvari baštine, mješoviti pjevački zbor KUD-a “Neven” Selce.



SUMMER DANCE
11.8.2024., 21:00, Crikvenica – centar


Noć posvećena plesu zasigurno će i vas rasplesati! Glazbeno-scenski spektakl riječke plesne škole „Dansel“, pod vodstvom Elija Bašana, zasigurno će biti nezaobilazno odredište za sve ljubitelje glazbe i raznovrsnih plesnih stilova. Probudite svoja osjetila i uspavane mišiće.