Stranci luduju

Riječka pomorska policija u tjedan dana zabilježila ukupno 54 prekršaja na moru. Najviše nedozvoljenih glisiranja

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su novčanim kaznama



Posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa na moru u cilju sprečavanja nesreća te mogućeg stradavanja nautičara, kupača i ronilaca.


Tako su u tjedan dana, od 26. srpnja do danas zabilježili ukupno 54 prekršaja na moru.


Uobičajeno, najveći je broj prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, u počinjenju kojeg je zatečeno 50 stranih državljana.




Osim prekršaja nedozvoljenog glisiranja pomorska policija je zabilježila i dva prekršaja iz domene su Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu, počinitelji kojih su dvojica državljana Slovenije koji nisu imali police osiguranja za plovilo, a zatečeni su u akvatoriju Raba i Lošinja.


U rapskom i lošinjskom akvatoriju zatečena su i dva državljana Njemačke, koji uz svoju zastavu na plovilima nisu vijali i hrvatsku zastavu čime su počinili prekršaj iz Pomorskog zakonika.


Osim u akvatoriju otoka Raba i Lošinja, u proteklom tjednu prekršaji na moru zabilježeni su i na više mjesta u akvatoriju otoka Krka, Cresa te na crikveničkom području.


U počinjenju prekršaja na moru zatečena su 54 strana državljanina, i to: 15 državljana Njemačke, 12 državljana Slovenije, osam državljana Austrije, četiri državljana Poljske, tri državljana Mađarske, po dva državljana Italije, Francuske, Češke i Nizozemske te državljani SAD-a, Velike Britanije, Belgije i Danske.


Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su novčanim kaznama.